Busfrön. Marie Fogde-Hejda och hennes syster fixar bowls och bakverk på Kungsholmen. Foto: Jannie Flodman

Systrar öppnar ny restaurang på Kronobergsgatan

Mellan bilar och kött: avstickaren Kronobergsgatan har fått en nytt litet krypin med fokus på vegetariskt.

  • Publicerad 19:05, 27 feb 2019

Den nya restaurangen heter Systrarna Frö och ligger långt ner på gatan, granne med massa bilmekare och köttfrossarfesten AG. Som namnet antyder drivs den av två systrar – Marie Fogde-Hejda och Carina Asplund. Det är frukost och lunch, med mycket soppor, poké bowls och chiapuddingar. Det mesta är vegetariskt.

– Och vi älskar frön. Vi har frön på allt vi gör, sallader som bröd. Pumpakärnor är min favorit, säger Marie Fogde-Hejda.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

De två systrarna driver redan en restaurang ute i Nacka, men ville öppna upp ytterligare en inne i stan. Sagt och gjort: de siktade på Söder eller Kungsholmen, och det blev Kronobergsgatan.

– Vi tittade på massor av ställen men fick feeling här. Det är bara garage och verkstäder, och det ligger lite vid sidan av. Men det är mysigt, och jag gillar att man ser vår Systrarna Frö-skylt sticka ut när man gluttar ner från Fleminggatan. Den känns inte trafikerad trots att många rör sig längs den. Sedan är klotterväggen såklart ett riktmärke.

Det hon menar är den sanktionerade världsberömda jättepenisen på Kungsholmen – som efter massor av rabalder förvandlades till mer traditionell gatukonst.

Hittar folk hit då?

– Ja då, vi kör tre sittningar på lunchen. Och mycket hämtmat. Vi jobbar mycket med sociala medier för att locka gäster. Men restaurangen som låg här innan oss fanns bara ett år. Det är klart det är tufft att bara köra lunch. Det är därför vi även har frukost och catering.

Här tar jättepenisen plats på Kungsholmen

Foto: Jannie Flodman