Gulliga Piggelina stänger efter 35 år, systrarna Annika Battistich och Pia Tjernell har haft butiken tillsammans i alla år. Foto: Sacharias Källdén

Systrarna slår igen butiken – efter 35 år

I 35 år har systrarna Annica Battistich och Pia Tjernell drivit presentbutiken Gulliga Piggelina. Men nu börjar ett nytt äventyr – både för systrarna och butikslokalen i Västertorp.

  • Publicerad 08:43, 4 nov 2017

Systrarna Annica Battistich och Pia Tjernell var 35 respektive 25 när de öppnade Gulliga Piggelinas butik i Västertorp. 35 år senare har kundkretsen blivit stor och stammisarna nära vänner. Men nu är det dags att gå vidare, lokalen är såld och systrarna vill ut i världen.

– Sådana som var barn när vi startade tar med sig sina barn och kommer hit nu. Vi känner alla i området, de skickar julkort och barnen kommer ned med teckningar, säger Pia Tjernell.

För att inte tappa all kundkontakt har systrarna knåpat ihop en telefonbok där alla kunder fått skriva in sina telefonnummer.

– Istället för att träffa oss här i butiken kan vi ses hos frissan eller på café, säger Annica.

Kunden Eini Hellsten, bodde i Västertorp på 80-talet och har haft butiken i minnet sedan dess. Nu har hon flyttat tillbaka och kunde inte tro sina ögon när hon kikade in och såg att både Annica och Pia jobbade kvar.

– De som kommer hit idag tänker nog "herregud, tanterna är kvar", säger Annica Battistich och skrattar.

"Aldrig konkurrerats av gallerior"

Konfektyr och leksaker, kaffe och te, doftljus och damkläder. Allt du kan tänkas behöva har funnits hos Gulliga Piggelina i Västertorp.

LÄS ÄVEN Förortens Östermalm Västertorp fyller 60 år

– Vi har haft allt. Vi tröttnar fortare på våra prylar än våra kunder, så utbudet har aldrig varit detsamma. Just nu är 50-tal inne så då köper vi in det, berättar Pia Tjernell.

– Det har ju varit så smidigt för de som bor i närheten. Om barnen ska iväg på barnkalas så har vi alltid haft bra presenter. Vi har aldrig konkurrerats ut av några gallerior i stan, säger Annica Battistich.

Bästa beslutet i livet

Systrarna avslutar varandras meningar och säger att initiativet att starta en butik ihop har varit det bästa beslutet i livet.

– Vi har ju haft mycket friheter som vi inte skulle haft som anställda och vi känner ju varandra, vet vad den andre vill och tjafsar aldrig. Den som blivit sur har alltid smitit in på lagret ett tag, säger Annica Battistich.

Anledningen till att butiken lägger ner och att lokalen sålts vidare beror på att Annika fyllt 70 år och Pia 60 år. Nu vill de gå i pension.

LÄS ÄVEN Västertorp på tur att bli hippt?

– Nu ska vi inte ha några tider att passa, bara njuta. Vi vill ut och resa, ta några sista minuten, säger Annica Battistich.

Men vem vet, vi kanske inte kommer längre än till Södertälje, säger Pia Tjernell.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nytt upprop: Gör kulturhus av rivningskåken

Nyheter Björkhagenbor går samman för att stoppa rivning Vad är viktigast: bostäder eller kultur? I Björkhagen har planerna på att riva en gammal tegelkåk till förmån för hyresrätter, fått folk att vakna till liv i kvarteret. De vill skapa ett nytt hjärta...torsdag 21/6 13:20

Tack för alla tips, kära Fruängsbor!

Nyheter Öppen redaktion: Lokalpolitik, blommor och kafé på önskelistan Ett kafé där äldre kan träffas, fler evenemangstips och mer lokalpolitik. Det var några av önskemålen när vi mötte läsare i Fruängen i fredags.onsdag 20/6 16:48