Fastnat. En bild från fredagen 15 mars. En lastbil måste vända för att bron är för låg. Foto: Läsarbild

T-banebro vid Sockenplan påkörd fem gånger

Fem gånger. Så ofta har tunnelbanebron vid Sockenplan körts på av lastbilar det senaste året. ”Vi välkomnar fler skyltar”, säger SL.

  • Publicerad 11:50, 26 mar 2019

Problemet med lastbilar som måste vända, eller till och med kör in i, tunnelbanebron vid Sockenplan, sätter även SL i jobb. Det senaste året har det hänt hela fem gånger att en långtradare eller lastbil har försökt köra under bron, men fastnat.

– Som tur är har det inte fått några konsekvenser på bron, eller tunnelbanetrafiken, men det är ett bekymmer, säger Aleksander Krajisnik, presskommunikatör på SL.

Jourhavande ingenjör

Men varje gång det händer går ett larm till jourhavande ingenjör på SL, berättar Aleksander Krajisnik.

– Så fort en bro blir påkörd åker vår personal ut och kontrollerar om det finns några skador och om den fortfarande går att använda. Vi har alltid en person i jour om något sådant här händer, säger han.

Här körs trafikljusen sönder – gång på gång

Stadens plan att nu se över, och möjligen förstärka, skyltningen om bron vid Sockenplan, välkomnas av SL.

– Ja, det vore väldigt bra. Det finns ju skyltning redan men det verkar inte räcka, säger Aleksander Krajisnik.

V: Staden måste försöka rädda Melodybox

Nyheter "Söderort behöver det här" Vänsterpartiet vill att staden försöker hitta ett kryphål i detaljplanen som gör att Melodybox kan räddas. Går inte det ska staden hjälpa det privata kulturstället att hitta en ny lokal, anser V.torsdag 18/4 14:11

Här kan Skarpnäck få modulhus

Nyheter Bygglovsansökan inskickad Vid Skogsfurans väg i Skarpnäck vill staden bygga 37 lägenheter i sex modulhus.torsdag 18/4 12:09