Fastnat. En bild från fredagen 15 mars. En lastbil måste vända för att bron är för låg. Foto: Läsarbild

T-banebro vid Sockenplan påkörd fem gånger

Fem gånger. Så ofta har tunnelbanebron vid Sockenplan körts på av lastbilar det senaste året. ”Vi välkomnar fler skyltar”, säger SL.

  • Publicerad 11:50, 26 mar 2019

Problemet med lastbilar som måste vända, eller till och med kör in i, tunnelbanebron vid Sockenplan, sätter även SL i jobb. Det senaste året har det hänt hela fem gånger att en långtradare eller lastbil har försökt köra under bron, men fastnat.

– Som tur är har det inte fått några konsekvenser på bron, eller tunnelbanetrafiken, men det är ett bekymmer, säger Aleksander Krajisnik, presskommunikatör på SL.

Jourhavande ingenjör

Men varje gång det händer går ett larm till jourhavande ingenjör på SL, berättar Aleksander Krajisnik.

– Så fort en bro blir påkörd åker vår personal ut och kontrollerar om det finns några skador och om den fortfarande går att använda. Vi har alltid en person i jour om något sådant här händer, säger han.

Här körs trafikljusen sönder – gång på gång

Stadens plan att nu se över, och möjligen förstärka, skyltningen om bron vid Sockenplan, välkomnas av SL.

– Ja, det vore väldigt bra. Det finns ju skyltning redan men det verkar inte räcka, säger Aleksander Krajisnik.

Så rena eller smutsiga är Stockholms bad

Nyheter LISTA: Baden där du kan kasta dig i – men här ska du inte hoppa i plurret Staden genomför ständigt vattenprover på Stockholms allmänna badplatser för att säkerställa att vattnet inte utgör någon hälsorisk. Här är resultatet av ditt bads senaste mätning.tisdag 25/6 19:00

Trasig pump bakom badavrådan i Långsjön

Nyheter Gäller tills vidare Avrådan för bad i Långsjön pågår fortfarande medan man undersöker om en havererad pumpstation har läckt utsläpp eller inte.tisdag 25/6 13:20