NÖJD. Trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons (M) är nöjd efter Mark- och miljödomstolens beslut om att arbetet med en utbyggnad av t-banan till Barkarby nu kan fortsätta. Foto: Mostphotos / Landstinget Stockholm

T-baneutbyggnad får grönt ljus i ny dom

Tunnelbaneutbyggnaden av blå linjen från Akalla till Barkarby har fått grönt ljus i Mark- och miljödomstolen. “Glädjande besked”, säger trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons (M).

  • Publicerad 16:33, 24 nov 2017

Mark- och miljödomstolens prövning av utbyggnaden av blå linjen från Akalla till Barkarby är nu färdig. I en färsk dom meddelas att projektet får grönt ljus.

– Ett glädjande besked. Nu är vi ett steg närmare att kunna sätta spaden i marken och borren i berget för den största tunnelbaneutbyggnaden på över 40 år, säger Kristoffer Tamsons (M), trafiklandstingsråd, i ett pressmeddelande.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Sträckan, som består av två stationer och fyra kilometer ny tunnelbaneräls, är en del av en större utbyggnad med totalt 17 stationer och 29 kilometer nya spår.

Mark- och miljödomstolen har dock skärpt villkoren på vissa punkter avseende bland annat bullerstörningar och grundvatten, enligt landstingsmajoriteten.

– Domstolen har gjort en bred prövning av projektet och kommit fram till att det följer miljöbalkens regler. Nu följer det fortsatta arbetet där vi även ska se till att noggrant gå igenom domen och analysera hur vi bäst kan leva upp till den i det fortsatta arbetet, säger Kristoffer Tamsons.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.