Hjälp. Tränaren Todd Åkesson är en av de medlemmar som dragit igång kampanjen och försäljningen av t-shirtsen. "Du kan ta shopen från Krister men inte Krister från shopen", står det på framsidan. Foto: Kent Åkesson

T-shirts ska rädda Kristers tenniskafé

Krister har haft kaféet i Tennishallen i flera år, allt försvann i branden som totalförstörde tennishallen. Nu säljer kollegorna t-shirts med fyndiga tryck för att rädda verksamheten.

  • Publicerad 11:52, 25 aug 2020

Efter att Kristers Lundins shop och cafeteria försvann i branden fick aktiva i Näsby parks tennisklubb en idé för att få in pengar till Krister. Genom att trycka upp T-shirts med roliga motiv och sälja dem till de som ville ha.

– Jag och mina kollegor ville göra något för Krister och vi tryckte upp 50 t-shirt. Vi hade klubbmästerskap samtidigt så vi tänkte att det var en bra tid, säger Todd Åkesson, en av flera tränare i klubben.

En samlingsplats

På bara två timmar var tröjorna sålda och dagarna efter ramlade fler beställningar in. För medlemmarna i Näsbyparks tennisklubb är Krister navet i föreningen.

– Han betyder väldigt mycket för kaféet och det är det första man ser när man går in i tennishallen. Ungdomarna beställer mellis efter skolan och de vuxna beställer tennisutrustning så det blir en samlingsplats för hela klubben, säger Todd Åkesson.

T-shirtsen har alla #fuckfire i nacken och på framsidan kan man välja mellan olika tryck. På en t-shirt står det "Tycker du en brand är farlig, då har du inte sett Kristers slice".

– Jag tror det är viktigt att man kan skämta om det då det lättar upp stämningen, men kampanjen eller det som hänt är inget skämt så klart, säger han.

Är oerhört tacksam

Krister Lundin själv blev rörd över engagemanget från medlemmarna.

– Jag hade inte riktigt trott att det skulle bli en sådan uppslutning, att föräldrar och barn skulle göra allt för att stötta verksamheten. Jag är oerhört tacksam för all hjälp, säger han.

Tennisklubben efter branden: Vi vill se tältlösning

Hoppas på en ny hall

Han jobbar nu på lösningar för att kunna få igång försäljningen igen och vill ha det klart inom några veckor. I slutändan hoppas han likt många andra på en ny hall.

– För mig är det livsviktigt att det kommer en ny hall och att det inte dröjer allt för många år, säger han.

Insamling. Hela kampanjen som startades för att rädda Kristers shop och butik går under namnet #fuckfire. Foto: Kent Åkesson