På nyöppnade Changsha är det kryddorna som står i centrum och lokalborna är allra viktigast. Foto: Helle Kikerpuu

Täby får ny restaurang med smak från södra Kina

En ny restaurang har slagit upp portarna i Täby och på menyn finns sushi, vietnamesiskt och heta kryddor. Först gäller det att locka lokalborna och sen kommer annonseringen ta fart säger ägaren Changyuan Xu.

  • Publicerad 15:46, 24 aug 2017

Förra fredagen den 18 augusti öppnade en ny restaurang i Gribbylund centrum, Changsha asian restaurant. Under en månads tid har de renoverat lokalen och uteserveringen, men nu har de öppnat utan någon större annonsering.

– Det viktiga för oss är att locka och behålla lokalborna. Några har redan varit här och välkomnat oss med blommor, säger ägaren Changyuan Xu.

Changsha i Täby är den andra restaurangen som familjen driver efter House We i Järfälla som de haft i 18 år. Konceptet är vietnamesiskt och östasiatiskt, men namnet är detsamma som en stad i södra Kina.

– Det är en plats där de använder mycket goda kryddor och det är så vi vill laga maten. Här är det inte ”svenskt starkt” utan hett är verkligen hett, säger Changyuan.

Han berättar att Täby lockade för att det finns mycket folk här och de ville kunna erbjuda bra asiatisk mat, något han själv tycker saknas till viss del.

– De kämpade i en månad med att fixa allt, maten är god och personalen väldigt trevlig, säger Klas Durling som bor i närheten. 

Hitta hit

Adress: Gribbylunds torg 8A
Öppettider: Mån – Fre: 10.15-21.30 och Lör - Sön 13-22
Lunchbuffé vardagar 10.15-14
Changyuan Xu rekommenderar: General Yso’s Chicken och Orange Chicken.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ett år efter trafikolyckan: "Vill att det kommer ut"

Nyheter Väntar på dom efter rättegång Att sluta cykla var aldrig ett alternativ för Louise Åkerblom efter att hon förra året var med om en allvarlig trafikolycka. Nu väntar domen mot den bilist som är misstänkt att ha förorsakat...onsdag 23/5 15:09

Vi är stockholm