Äntligen är bröderna Omid och Ashi Keshtgar tillbaka i Täby med Hamburgarstugan. Foto: Helle Kikerpuu

Täby får tillbaka populärt hamburgerhak nästa vecka

Hamburgarstugan är snart tillbaka i Täby på ny adress. Nu renoveras lokalerna inför öppningen den 25 oktober nästa vecka.

  • Publicerad 18:40, 19 okt 2017

Turerna kring Hamburgarstugan har varit många från att de flyttade från Täbyvägen 2015, där tusentals Täbybor skrev på listor för att rädda matstället. De öppnade senare i en lokal i Arninge men i augusti stängde även den.

LÄS MER: Nästa gatukök att bomma igen i Täby – "På andra ställen finns 10-15 stycken"

– Ja nu finns inte Hamburgerstugan där längre. Tyvärr. Jag tycker att det är förjävligt, sa Omid Keshtgar, som driver Hamburgarstugan, till oss då.

Han berättade dock att de skulle fortsätta leta efter ett ställe, för att kunna flytta tillbaka i Täby. Nu, efter tre månaders frånvaro, har det gett resultat - Hamburgarstugan öppnar upp igen den 25 oktober.

– Det känns skönt att vara tillbaka. Särskilt när folk har ringt, verkligen varje dag, och frågat vart vi tagit vägen och när vi kommer tillbaka, säger Omid.

LÄS ÄVEN: Hyllade CG:s öppnar nytt i Vallentuna

Ersätter fiskboden

Det nya stället ligger på Hantverkarvägen 2 utanför Willys i Arninge och ersätter den fiskbod som fanns där innan. De har renoverat och fräschat upp lokalen och kommer sätta tak över utomhusserveringen. Totalt kommer det finnas omkring 30-40 sittplatser inne och ute.

– Under första dagen kommer vi bjuda på slidersburgare mellan kl 11-14 och vi kommer även utöka menyn med grillad korv och tunnbrödsrullar, säger Omid.

Nu finns Hamburgarstugan på tre olika ställen i Stockholm, men Omid säger att de ändå letar efter alternativ för att kunna flytta tillbaka till Täbyvägen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Kom till ”Sveriges bästa kommun” som nioåring

Nyheter Inför valet 2018: "Fem mandat är målet" Under sju veckor träffar vi affischnamnen för respektive parti i kommunfullmäktige i Danderyd. Vi bad politikern själv välja plats. Den här veckan träffar vi Carolin Robson (MP) på hennes nyfixade...fredag 6/7 12:15

Stort pådrag i Enebyberg – helikopter och fyra polisbilar

Nyheter Fick larm 23.50 En helikopter och fyra polisbilar åkte under natten på ett inbrottslarm i Enebyberg. Trots stort pådrag lyckades man inte få tag i gärningspersonen.fredag 6/7 10:52

Vi är stockholm