Mot guld. Nu är laget vidare till SM final i globen efter att ha vunnit över Iksu i semifinalserien. Foto: Täby FC

Täby FC i final i Globen – för första gången

Täby FC gjorde det omöjliga och slog oslagbara Iksu i sista semifinalmatchen i högsta ligan i innebandy. Nu väntar en tuff finalmatch.

  • Publicerad 17:08, 23 apr 2019

Iksu hade inte förlorat en match sedan december 2017 när de blev slagna av Täby FC:s damer i den första semifinalen av fem. På påskdagen, i den sista och avgörande matchen, lyckades Täby även knipa finalplatsen i Svenska Superligan. För laget var det en viktig seger, berättar lagkapten Jennifer Stålhult.

– Det har lagt sig en aning men det är fantastiskt roligt att motbevisa alla. Ingen trodde på oss inför semifinalen, men vi trodde på oss och det är fantastiskt att vi fick den segern, säger hon.

Matchen bjöd på spänning då det stod 5-4 till Täby in i de sista minuterna – och Täby höll undan. Extra roligt var det att slå Iksu, berättar Jennifer Stålhult.

– De har inte förlorat på jättelänge. Man hade i bakhuvudet att det kanske inte skulle gå vägen men vi vann tre matcher av fem och jag är väldigt imponerad av oss som lag, säger hon.

LÄS ÄVEN: Tränarduo i Täby hoppar av innan slutspel

"Vi vill insupa allt som händer"

Som Täby Nyheter tidigare rapporterat om, så sa lagets ordinarie tränare upp sig kort innan slutspelet efter oenigheter mellan laget och tränarna. Trots det lyckades Täby hålla huvudet kallt.

– Antingen säckar man ihop eller så gör man det bästa man kan, säger Jennifer Stålhult.

På lördagen den 27 april avgörs finalen, då Täby möter Kais Mora i finalen i Globen. Till helgen kommer laget att ta in på ett hotell vid Globen och ladda inför den stundande matchen.

– Vi vill insupa allt som händer och det känns bra att få vara med laget inför sista matchen. Sen blir det lite träning och så går vi tillbaka till ritbordet, säger hon.

Hur kommer det att gå på lördag?

– Det kommer bli jättetufft, vi har vunnit en gång och förlorat en gång mot Kais Mora så allt kan hända, säger Jennifer Stålhult.

Kräftfiske handlar om erfarenhet

Nyheter Roger och Paul har laddat i veckor: ”Det är en kul fiskeform” Augusti är lika med kräftfiske. I veckan drar årets fiske igång men redan veckorna innan börjar de riktigt initierade fiskarna sina förberedelser.fredag 16/8 15:53

Klart: De blir nästa restaurang i Täbys deli

Nyheter "Jag tror att vi kompletterar varandra bra" Nu får Täby centrums nya matdel tillökning. Den här gången är det dumplings och te som gäller.fredag 16/8 11:44
Stockholm Direkt