Ozzy Wallin, Philip Klingner och Vincent Lemon

Täby ska få tycka om nya stadsdelen med hjälp av husvagnsturné och lego

Nu drar kommunen i gång sin husvagnsturné där de åker runt Täby för att ta in åsikter om nya stadsdelen Täby park som ska ligga på galoppfältet.

  • Publicerad 09:59, 19 maj 2015

Det regnar på husvagnens första anhalt i Roslags-Näsby mitt emot kommunhuset. Här har man ställt upp ett bord med lego där medborgare ska få bygga fram sin drömstadsdel och en modell på förslaget på hur Täby park ska se ut.

Än så länge har inte så många vuxna kommit med åsikter kring Täby park som ska generera 6000 nya bostäder och 5000 arbetsplatser, däremot samlas flera barn vid legobordet.

– Det är bra om de unga tycker till, det är ju de som ska bo här i framtiden och de har många kreativa idéer, säger Helena Liljestrand, kommunikatör för projektet.

Ozzy Wallin, Philip Klingner och Vincent Lemon verkar dock ha förkastat hela idén med flerfamiljshus och kontor och lägger krutet på den offentliga konsten i stadsdelen.

– Det här är en staty av en gubbe, säger Ozzy Wallin om sitt bidrag.

Tror du de kommer bygga den sen på riktigt?

– Kanske.

Philip Klingner är mer skeptisk.

– Det tror inte jag, säger han. Jag bygger ett hus.

Vem ska bo där då?

– En person. Kanske statsministern.

De enas om att det är viktigt att det blir fint om de skulle vilja bo där och Vincent Lemon har ett ytterligare önskemål.

– Jag vill att det ska ligga ett badhus nära, ett stort. Kanske ett äventyrsbad, säger han.

Framöver kommer husvagnen dra fram vid galoppfältet, Täby torg, Arninge, Täby kyrkby, Näsbypark och Skarpäng vid totalt tio tillfällen. Framför allt hoppas man på förslag om vad som ska finnas i stadsparken.

– Den här stadsdelen kommer bli lika stort som två gamla stan, så jag hoppas att folk kommer och säger sitt, säger Helena Liljestrand.

Johan Algernon (M), stadsbyggnadsnämndens ordförande tror att även vuxna Täbyborna kommer att komma med fler förslag framöver.

– Jag uppfattar Täbyborna som intresserade och aktiva i utvecklandet av kommunen, jag tror vi kommer att få fler intressanta förslag, säger han.

Här stannar husvagnen

23, 25 & 26 maj - Täby torg

2 juni Galoppfältet

3 juni Arninge

8 juni Täby kyrkby

9 juni Näsbypark

11 juni Skarpäng

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här kommer vikingabåten till Djurgården

Nyheter Se hövdingen Göran "Järnruste" Karlsson visa upp gamla skeppet Världens äldsta i dag seglande vikingabåt. Göran "Järnruste" Karlsson var på plats på Veteranbåtsfestivalen på Djurgården i helgen med den speciella båten "Viking Plym".måndag 28/5 11:41

Täbys polischef om skottlossningen

Nyheter "Inget hot mot samhället" Det var i lördags morse som en man i skottsäker väst och hjälm sköts av polisen utanför polishuset vid Täby centrum.måndag 28/5 8:18

Vi är stockholm