Ozzy Wallin, Philip Klingner och Vincent Lemon

Täby ska få tycka om nya stadsdelen med hjälp av husvagnsturné och lego

Nu drar kommunen i gång sin husvagnsturné där de åker runt Täby för att ta in åsikter om nya stadsdelen Täby park som ska ligga på galoppfältet.

  • Publicerad 09:59, 19 maj 2015

Det regnar på husvagnens första anhalt i Roslags-Näsby mitt emot kommunhuset. Här har man ställt upp ett bord med lego där medborgare ska få bygga fram sin drömstadsdel och en modell på förslaget på hur Täby park ska se ut.

Än så länge har inte så många vuxna kommit med åsikter kring Täby park som ska generera 6000 nya bostäder och 5000 arbetsplatser, däremot samlas flera barn vid legobordet.

– Det är bra om de unga tycker till, det är ju de som ska bo här i framtiden och de har många kreativa idéer, säger Helena Liljestrand, kommunikatör för projektet.

Ozzy Wallin, Philip Klingner och Vincent Lemon verkar dock ha förkastat hela idén med flerfamiljshus och kontor och lägger krutet på den offentliga konsten i stadsdelen.

– Det här är en staty av en gubbe, säger Ozzy Wallin om sitt bidrag.

Tror du de kommer bygga den sen på riktigt?

– Kanske.

Philip Klingner är mer skeptisk.

– Det tror inte jag, säger han. Jag bygger ett hus.

Vem ska bo där då?

– En person. Kanske statsministern.

De enas om att det är viktigt att det blir fint om de skulle vilja bo där och Vincent Lemon har ett ytterligare önskemål.

– Jag vill att det ska ligga ett badhus nära, ett stort. Kanske ett äventyrsbad, säger han.

Framöver kommer husvagnen dra fram vid galoppfältet, Täby torg, Arninge, Täby kyrkby, Näsbypark och Skarpäng vid totalt tio tillfällen. Framför allt hoppas man på förslag om vad som ska finnas i stadsparken.

– Den här stadsdelen kommer bli lika stort som två gamla stan, så jag hoppas att folk kommer och säger sitt, säger Helena Liljestrand.

Johan Algernon (M), stadsbyggnadsnämndens ordförande tror att även vuxna Täbyborna kommer att komma med fler förslag framöver.

– Jag uppfattar Täbyborna som intresserade och aktiva i utvecklandet av kommunen, jag tror vi kommer att få fler intressanta förslag, säger han.

Här stannar husvagnen

23, 25 & 26 maj - Täby torg

2 juni Galoppfältet

3 juni Arninge

8 juni Täby kyrkby

9 juni Näsbypark

11 juni Skarpäng

Badhuset överklagat av socialdemokrat

Nyheter M: Riskerar att öka kostnaden för hela projektet I förra månaden strök kommunstyrelsen rutschkanorna i Täbys planerade simhall då de var för dyra - och nu överklagar socialdemokraternas Camilla Henricsson Bajas (S) beslutet till Förvaltningsrätten.måndag 6/4 16:50

Yoga i Mariannes mongoltält ska ge hundarna nya krafter

Nyheter Stämning. ”Det är som en annan värld när man kommer in” Tillsammans med sin brevbärare har Marianne Nordahl byggt upp ett nomadtält från Mongoliet i utkanten av Vallentuna. Här håller hon kurser i hundyoga för alla som är intresserade.fredag 3/4 16:51