Hemvändare. Hägernäsbon Caroline har återvänt hem till Täby, och släpper ny singel. Foto: Goran Sall

Täbybon Caroline släpper debutsingel

Hallå där ... Caroline Gustavsson, som har skrivit hits i Japan i flera år. Nu bryter hon ny mark och släpper egna singeln "Breaking down walls". Med hjälp av lugnet från Täbys natur skapar hon pop om att vara sig själv.

  • Publicerad 11:48, 13 dec 2018

Hur skapade du din poppiga singel om kärlek?

– En kväll startade en melodi i huvudet som inte gav sig och då gick jag upp och spelade in den. Då formades en idé om att man bygger upp sina väggar och inte låter folk komma in.

Du har arbetat med musik under en tid, men som låtskrivare. Vad har du gjort tidigare?

– Jag har i stor utsträckning arbetat i Japan, med J-pop, som står för Japan pop och K-pop som står för Korea pop.

Så du är lite känd i Japan?

– Nej inte känd, men låtskrivare vet nog vem jag är. Förut jobbade jag i skola och då var det flera som hade hört mina låtar. Men folk känner inte igen mig på gatan där direkt.

Varför valde du att stå på egna ben?

– Jag tror att jag kände det under tiden som jag skapade låten, den kändes väldigt personlig och jag kände att "gud, vad jag har saknat att sjunga och spela egna låtar". Det fick mig att bestämma mig för att den här låten är till mig.

Känns det läskigt att nu byta roll och bli den som står i rampljuset?

– Ja, lite. Det kanske hänger ihop med den här låten som handlar om att riva väggar. Nu kliver jag ut ur kulisserna, där det har varit ganska tryggt. Nu visar jag mig själv och min röst.

Hur kommer det sig att du flyttat tillbaka till Täby, där du också har din studio?

– Jag bodde i Malmö innan men kände ofta att jag ville tillbaka till Stockholm och på något vis känns det som att jag kommer tillbaka till min rötter. Här känner jag mig trygg och hemma. Det är ofta jag är ute och går här i skogen eller vid sjön och filosoferar och då kommer ofta idéerna, så Täby passar mig bra.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Dörrar på Roslagsbanan avstängda

Nyheter Ställer till problem för barnvagnar och rullstolsburna SL har tekniska problem med Roslagsbanans mittendörrar, som inte fungerar. Något som ställer till det för de resenärer som behöver använda sig av ingången i markplan.tisdag 22/1 11:19

Så många hemtjänstanställda träffar de äldre

Nyheter "Det skapar en stor stress" Den som har hemtjänst och bor i Danderyd kan under en tvåveckorsperiod få besök av 14 olika personer från hemtjänsten.tisdag 22/1 10:36