Peppande. Lizzie Claesson tror på att lyfta fram det goda hos ledare, för att göra dem ännu bättre. Foto: Privat

Täbybon Lizzie vill fixa bättre chefer

Hallå där, Lizzie Claesson, Täbybo, ledarskapskonsult och poddare ...

  • Publicerad 12:05, 12 feb 2019

... hur är en bra ledare?

– Den som är sann mot sig själv och kan se andras potential och styrkor är en bra ledare. Det gäller att hjälpa andra att växa, och i den processen växa själv. Man måste acceptera sig själv och se vad man är bra på – och dålig på. En bra ledare är en person som kan jobba med vem som helst.

Vad är det som saknas hos cheferna du möter?

– Vi tänker inte så utan fokuserar på vad våra kunder är bra på. Vi peppar och boostar väldigt mycket för att synliggöra allt bra de gör. Vi ställer mycket frågor som leder till reflektion och handling.

Du blev egenföretagare för ett år sedan, vad är roligast med att vara egen?

– Det är fantastiskt, det är jätteroligt att vara egen. Att vara entreprenör innebär att allt ligger på dig – när det går bra och när det går dåligt. Jag har alltid prioriterat familjen och nu kan jag fortsätta göra det. En av de saker som driver mig är att förändra världen om jag kan. Det kan jag göra genom att uppfostra bra medborgare, och på jobbet kan jag förändra världen genom att vi får bättre och vassare ledare.

Och vad är värst?

– De gångerna antingen jag eller barnen är sjuka. I ett större sammanhang kan någon ta över. Småföretagare har svårare att ta hjälp med kort varsel.

Du gör en podd, Inspirerande ledarskap. Varför?

– Jag vill kunna ge tillbaka till samhället. Jag får möjlighet att träffa ledare på alla nivåer. Man kan få tips, råd och erfarenheter, och ta del av inspirerande ledarskap.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Roslagsbanan ersätts med buss under påsken

Nyheter LISTA: Så går bussarna när tågen står still Resenärer med Roslagsbanan får ta bussen i påsk. Det eftersom arbetet med att bygga ut till dubbelspår pågår under veckan.måndag 18/3 17:05

Vallentunabor demonstrerade för klimatet

Nyheter "Många bra samtal" I fredags samlades människor världen över för att demonstrera för klimatet. På Tuna torg i Vallentuna samlades upp emot 50 personer.måndag 18/3 16:58