Peppande. Lizzie Claesson tror på att lyfta fram det goda hos ledare, för att göra dem ännu bättre. Foto: Privat

Täbybon Lizzie vill fixa bättre chefer

Hallå där, Lizzie Claesson, Täbybo, ledarskapskonsult och poddare ...

  • Publicerad 12:05, 12 feb 2019

... hur är en bra ledare?

– Den som är sann mot sig själv och kan se andras potential och styrkor är en bra ledare. Det gäller att hjälpa andra att växa, och i den processen växa själv. Man måste acceptera sig själv och se vad man är bra på – och dålig på. En bra ledare är en person som kan jobba med vem som helst.

Vad är det som saknas hos cheferna du möter?

– Vi tänker inte så utan fokuserar på vad våra kunder är bra på. Vi peppar och boostar väldigt mycket för att synliggöra allt bra de gör. Vi ställer mycket frågor som leder till reflektion och handling.

Du blev egenföretagare för ett år sedan, vad är roligast med att vara egen?

– Det är fantastiskt, det är jätteroligt att vara egen. Att vara entreprenör innebär att allt ligger på dig – när det går bra och när det går dåligt. Jag har alltid prioriterat familjen och nu kan jag fortsätta göra det. En av de saker som driver mig är att förändra världen om jag kan. Det kan jag göra genom att uppfostra bra medborgare, och på jobbet kan jag förändra världen genom att vi får bättre och vassare ledare.

Och vad är värst?

– De gångerna antingen jag eller barnen är sjuka. I ett större sammanhang kan någon ta över. Småföretagare har svårare att ta hjälp med kort varsel.

Du gör en podd, Inspirerande ledarskap. Varför?

– Jag vill kunna ge tillbaka till samhället. Jag får möjlighet att träffa ledare på alla nivåer. Man kan få tips, råd och erfarenheter, och ta del av inspirerande ledarskap.

Man föll ut ur fönster på särskilt boende i Täby

Nyheter "En otäck händelse" En man bröt foten efter ett fall från ett fönster på ett särskilt boende i Täby. Nu har boendet gjort en anmälan till Inspektionen för vård och omsorg.tisdag 21/5 16:51

Alexander från Danderyd ska snacka ledarskap med FN

Nyheter Vill påverka världen positivt 16-årige Alexander Westford från Danderyd ska åka till Washington för en internationell konferens om ledarskap. En av dem han ska träffa är FN:s generalsekreterare.tisdag 21/5 11:39
Stockholm Direkt