Täbybon Magnus Carlsson repar i Vallentuna

Magnus Carlsson har gjort julkonserten Änglarnas tid i fem år, sedan har han haft ett uppehåll på fyra år. – Jag kände att nu är det dags igen. Änglarnas tid är väldigt bred och härlig, de flesta konserter är i kyrkorummet men den är ganska avslappnad.

  • Publicerad 15:57, 16 nov 2017

Sångaren Magnus Carlsson bor i Täby sedan i juli i förra året.

– Jag trivs jättebra, det känns toppen. Vi har bott i Stockholm sedan 2003 och har alltid dragit oss åt det här hållet. Nu har vi hittat vår villa och det är helt perfekt, säger Magnus Carlsson.

Får man applådera fast det är i kyrkan?

– Jag har jobbat mycket i kyrkorna både som musiker och sångare och jag är väldigt bekväm i kyrkan. Man måste inte sitta rakt i ryggen med slipsen knuten, man får applådera och skratta. Genom åren har vi haft väldigt roligt, det är min uppgift att få folk att slappna av, säger Magnus Carlsson.

Han berättar att julmusiken är en utmaning.

– Som sångare får du ta i och använda hela ditt register. Jag som är klassiskt skolad i botten tycker att det är extra kul att ta ut svängarna lite.

På lördag blir det genrep i Markim kyrka i Vallentuna kommun.

– Det är en väldigt härlig stenkyrka, och det är ett väldigt fint ljud vilket det inte brukar vara i stenkyrkor, det brukar studsa runt och ställa till det. Jag har inte en aning om varför men det var en rolig överraskning när vi var där och repeterade.

Konserten bjuder på julmusik, och inga hits.

– Jag själv tycker att julmusik är väldigt fint. Och kyrkorna i jultid är fantastiska, med stämningen och alla ljus. Det är en fin årstid att åka runt i.

Har du någon favoritjulsång?

– Det varierar från dag till dag, men jag måste säga O Helga natt.

Genrepet i Markim är en sluten konsert. Den som vill se föreställningen får chansen i Stockholm den 20 december, då i Sankta Clara kyrka.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Sjukhusen förbereder sig för fortsatt hetta

Nyheter Tar in extra kylaggregat Länets akutsjukhus förbereder sig för att hantera den ihållande värmeböljan. Bland annat genom att utrusta sjukhusens enheter med extra kylaggregat. "Om den här värmen fortsätter räknar vi med att vi...fredag 20/7 7:30

Kom till ”Sveriges bästa kommun” som nioåring

Nyheter Inför valet 2018: "Fem mandat är målet" Under sju veckor träffar vi affischnamnen för respektive parti i kommunfullmäktige i Danderyd. Vi bad politikern själv välja plats. Den här veckan träffar vi Carolin Robson (MP) på hennes nyfixade...fredag 6/7 12:15