Täbybon Simon öppnar upp sitt hem efter attacken

Efter dådet i innerstan i dag är det många som har svårt att ta sig hem. Täbybon Simon är en av dem som erbjuder mat och tak över huvudet.

  • Publicerad 19:27, 7 apr 2017

Efter dådet vid city i eftermiddags har sociala medier svämmat över med uppdateringar och tweets med hashtagen #openstockholm.

LÄS MER: Stockholmare öppnar sina hem efter attacken

Simon Rothstein Frankander, som bor i Ullna strand i Täby, är en av dem som öppnar sitt hem för den som behöver sovplats eller lite mat.

"Är du fast i Täby eller Vallentuna? Hör av dig så fixar jag världens godaste pannkakor", skriver han på sin twitter.

– Man känner bestörtning, och sorg. Så tänker man på dem som inte får hem någon i kväll, det är det man tänker, säger han.

När han såg att svågern Mats la ut på Facebook att de hade två personer hemma hos sig, som de fixade saker till hakade Simon på.

– Då kan jag väl också hjälpa till tänkte jag, det är väl lika bra. Jag skulle ändå göra pannkakor till barnen, och jag gör rätt bra pannkakor också, övning ger färdighet.

Han öppnar upp sitt hem för den som behöver sovplats eller bara lite pannkakor.

– Jag tänker att om jag själv varit utsatt, varit på andra sidan stan men inte kunnat ta mig hem, och så erbjuder någon pannkakor. Det hade varit drömmen. Allt annat är så mycket misär och skit, men pannkakor blir man glad av, säger Simon.

Det var aldrig någon tvekan att öppna ditt hem?

– Nej. Om man tänker att det man vill uppnå med en sådan här fruktansvärd sak är att sprida skräck, om vi i stället svarar med att visa öppenhet så vinner vi i längden.

Beskedet: Ingen julbelysning i Vallentuna i år

Nyheter Ont om pengar efter stormen Alfrida Förutom julgranen blir det inga juldekorationer i Vallentuna centrum i år. Anledningen är att kommunen måste spara pengar efter de extrakostnader som stormen Alfrida orsakade.måndag 14/10 11:52

JUST NU: Roslagsbanan till T-Centralen tidigareläggs

Nyheter Nytt besked idag Projektstarten för att förlänga Roslagsbanan in till city, via Odenplan tidigareläggs enligt ett nytt besked idag.måndag 14/10 11:04
Stockholm Direkt