Balans. Gabriella Boboc poängterar att det är en balansgång för att få liv vid torget. Foto: Lotten Engbom

Täbybornas dom efter nattklubbsilskan: Grannarna gnäller

Boende kring Täby torg klagar på för högt ljud från nattklubben i Täby centrum. Nu slår Täbyborna tillbaka.

  • Publicerad 16:44, 10 okt 2017

I förra veckan skrev Täby Nyheter om klagomål från grannar om oväsen och stök kring nattklubben The Public, som ligger i Täby centrum.

LÄS MER: Grannar störs av nattklubbsdunk – då får Täbykrogen bullerskydd

På nätet har dock domen varit ganska entydig - grannarna är gnälliga:

"Hur fan kan man klaga på buller när man flyttat in i en lägenhet som så uppenbart ligger mitt i den centrumkärna som arkitekter o politiker i många år försökt skapa. Här vill man ju ha liv o rörelse med mycket folk... det kan ju knappast heller komma som en chock att restauranger o pubar i området skulle ha kvällsöppet! Flytta eller gå ner till puben o ha lite roligt istället!"

"Undrar just om boende i stan klagar på störande ljud? Kvarteren vid centrum är ju byggda som en innerstad och där är det ju mycket folk i rörelse även kvällar och nätter."

Balans. Gabriella Boboc poängterar att det är en balansgång för att få liv vid torget. Foto: Lotten Engbom

Gabriella Boboc, 26, bor i området kring torget, men i hennes lägenhet störs hon inte av ljudet. Hon tycker däremot att det är bra att det finns en nattklubb lokalt i kommunen.

– Jag vill själv gå dit någon gång då och då och dricka öl. Sedan är det synd att andra störs av ljudet. Det är lite balansgång, det är ju kul att det är liv här också, säger hon.

Mikael Rising, som bor i Täby Kyrkby, ifrågasätter lite att grannarna klagar nu.

– Man kan ju inte bli förvånad av att det rör sig folk där, när man bor vid ett centrum, säger han och tillägger:

– Täby är en stor kommun. Jag vet inte om det behövs en nattklubb men jag tycker inte att det är fel att folk får roa sig. Och de visste väl det när de flyttade dit?

Men Ulf Ekberg, som bor i området kring torget, menar att de inte alls visste att det skulle öppna en nattklubb när de flyttade dit 2014.

– Plötsligt var det bara pang. Kul, visst. men inte om man bor vägg i vägg, säger han och tillägger:

– Det är inte det att det finns en krog här, utan att de har en nattklubb med bas som går igenom väggar. Byggnaden läcker som ett såll. Och pöbeln som springer här och skriker, det är ett förbannat oväsen.

Ulf Ekberg riktar skarp kritik mot kommunen.

– Fy fan för hur de har behandlat det här. De har inte gjort en konsekvensanalys av vad det betyder att ha en nattklubb till 03. Det är rena skiten ska jag säga.

Visste de inte? Mikael Rising, till höger, tänker att grannarna borde ha vetat om detta när de flyttade dit. Foto: Lotten Engbom

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Sjukhusen förbereder sig för fortsatt hetta

Nyheter Tar in extra kylaggregat Länets akutsjukhus förbereder sig för att hantera den ihållande värmeböljan. Bland annat genom att utrusta sjukhusens enheter med extra kylaggregat. "Om den här värmen fortsätter räknar vi med att vi...fredag 20/7 7:30

Kom till ”Sveriges bästa kommun” som nioåring

Nyheter Inför valet 2018: "Fem mandat är målet" Under sju veckor träffar vi affischnamnen för respektive parti i kommunfullmäktige i Danderyd. Vi bad politikern själv välja plats. Den här veckan träffar vi Carolin Robson (MP) på hennes nyfixade...fredag 6/7 12:15

Vi är stockholm