Inte poppis. Runan stängde för att få ungdomar gick dit. Foto: Lotten Engbom

Täbypolitiker vill se mötesplats för ungdomar i Täby Kyrkby

Föräldrar i Täby Kyrkby har länge efterfrågat en fritidsgård i Täby Kyrkby. Nu kan de ha kommit en bit på vägen.

  • Publicerad 09:52, 22 dec 2017

Kommunen vill hitta nya lokaler till biblioteket i Täby Kyrkby, som i dag ligger i Skolhagenskolans lokaler.

– Vi har gett i uppdrag till tjänstemännen att hitta en ny lokal, att det inte är inrymt i skolan. Det är roligare att lägga biblioteken i centrumnära områden, säger Robert Stopp (L), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Något annat som efterfrågats i Täby Kyrkby är en lokal för ungdomar. Sedan fritidsgården Runan stängde menar många föräldrar att ungdomarna inte har någonstans att gå. Robert Stopp hoppas att det ska bli ändring på det.

– I samband med det här med biblioteket skulle det vara jättekul att hitta en yta för ungdomar att träffas på. Det är min personliga dröm. Det har jag delgett tjänstemännen, men då gäller det att hitta en lokal som är tillräckligt stor, säger han.

Erik Heribertson, kultur- och fritidschef, förklarar att skälet till att Runan stängdes var att få ungdomar gick dit.

– Runan attraherade inte ungdomar på det sätt vi hoppats på. Däremot har vi pratat med några, framför allt Friskis och Svettis som har väldigt många ungdomar ute hos sig i Täby Kyrkby. De har en stor lounge där ungdomarna samlas och hänger.

Kommunen kommer nu att diskutera vidare med Friskis och Svettis och även med IK Frej.

– De har sitt fik Frejknuten, om det skulle vara ett alternativ. Men vi är inte helt säkra på att man kommer öppna en traditionell fritidsgård, säger Erik Heribertson

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.