Nyöppnat. Stina Wallster ägare av Triften öppnar nytt i Hägerneholm i veckan.

Täbyrestaurang öppnar nytt i Hägerneholm

Nu öppnar den lokala restaurangen Triften en ny restaurang i Hägerneholm. Med frukost och middag hoppas de kunna locka till sig nyinflyttade och lokala företag.

  • Publicerad 11:57, 13 feb 2020

Inflyttningen till Arninge, Ullna och Hägerneholm har varit stor de senaste åren. Samtidigt har restaurangutbudet lyst med sin frånvaro. Tills nu. Imorgon, fredag, öppnar Triften upp sin restaurang mitt emot Hägerneholmsskolan.

– Vi har planerat detta sedan 2016, det har pågått i evigheter. Det känns spännande och nervöst att vi äntligen öppnar, säger Stina Wallster, ägare av Triften.

Restaurangen ska sitta ihop med långtidshotellet Part-time Homes och ett gym.

Takterrass med boule

Entrén delas av hotellet och Triften och på övervåningen når man en takterrass med 30 till 40 platser, boulebana och möjlighet till grillkvällar.

– Tanken är att man kan sitta där när vädret tillåter, den ska även vara bokningsbar för de lokala företagen men även för barnkalas och kräftskiva, säger Stina Wallster.

I den nya lokalen serveras brunch, middag, catering och den fungerar även som ett kafé där man kan köpa frukost och fika.

Triften finns redan i Täby, både på Stockholmsvägen och i Karby gård. Med den nya restaurangen vill de locka en ny publik.

– Det finns många som bor där som inte har någon restaurang idag. Sen kommer hotellet ha gäster som bor där under en längre tid, så det blir något nytt för oss, säger hon.

På Karby gård och Stockholmsvägen ligger ett stort fokus på konsten, där lokala utställare hänger ut. Kommer ni göra likadant i Hägerneholm?

– Problemet med nybyggda ställen är att det är problem med väggar, men vi kanske kommer ha en riktad vernissage eller konstkvällar, säger Stina Wallster.

Utsikt. I Hägerneholm mitt emot skolan kommer den nya restaurangen ligga, i samma lokaler som ett gym och ett hotell. Foto: Privat

Stockholm Direkt