Täbys egen lyxpizza – för 300 spänn (!)

Går det att göra pizza lite finare, lite bättre? Jo då, Täbys egen pizza "Täby's finest" sätter lite guldkant på vardagen. Men den kostar också nära 300 kronor.

  • Publicerad 16:23, 29 nov 2017

På restaurangen vid entrén på Ica stop har Täby fått en egen pizza. "Täby's finest" är en riktig lyxpizza med flamberad lax, spenat, västerbottenost, rödlök toppad med crème fraiche och löjrom.

– Vid påsk i år frågade folk om vi serverade någonting speciellt under högtiden och det var då jag kom på den här pizzan, Täby's Finest, säger Mark Barkho som är ansvarig för pizzaavdelningen och har jobbat på restaurangen i snart nio år.

Enligt honom blev många väldigt glada. De flesta som beställer specialaren gör en grej av det hela och äter den på plats i lugn och ro med ett glas vin.

– Vitt vin passar bäst till pizzan med tanke på laxen, säger han.

En dyrare föregångare

Men pizzan som idag är den dyraste de har (299 kronor) är ändå inte den dyraste som de serverat. För två år sedan skapade Mark en kobepizza (med exklusivt kött från Japan) som gick för 500 kronor. Men nu finns alltså löjromspizzan. Dock är det längesen den beställdes.

– Det går absolut att beställa pizzan, men den tar bara lite längre tid att göra så man vår vänta några minuter mer, säger han.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Sjukhusen förbereder sig för fortsatt hetta

Nyheter Tar in extra kylaggregat Länets akutsjukhus förbereder sig för att hantera den ihållande värmeböljan. Bland annat genom att utrusta sjukhusens enheter med extra kylaggregat. "Om den här värmen fortsätter räknar vi med att vi...fredag 20/7 7:30

Kom till ”Sveriges bästa kommun” som nioåring

Nyheter Inför valet 2018: "Fem mandat är målet" Under sju veckor träffar vi affischnamnen för respektive parti i kommunfullmäktige i Danderyd. Vi bad politikern själv välja plats. Den här veckan träffar vi Carolin Robson (MP) på hennes nyfixade...fredag 6/7 12:15

Vi är stockholm