Guld. Här är vinnarlaget som i helgen firades av Täbyborna och representanter från kommunen. Foto: Martin Flousek. IFF

Täbys innebandystjärnor firades på hemmaplan

Täby FC tog hem den viktiga Champions Cup, den 11-12 januari. Efter vinsten firades laget på hemmaplanen i Hägerneholm nu i helgen.

  • Publicerad 12:12, 20 jan 2020

Efter att 2019 vunnit SM fick innebandylaget Täby FC i mitten av januari för första gången någonsin medverka i den prestigefulla Champions Cup i Ostrava, Tjeckien. Efter en jämn och tuff final kunde de titulera sig som vinnare och fick ta guldet med sig hem till Täby.

– Vi jobbade hårt i sextio minuter och malde ner dom. Det känns jättebra och vi får visa att vi är bäst i världen helt enkelt, säger Robin Andersson. sportchef för DamSSL.

Firades i helgen

I går, söndag, fick laget ta emot applåder på hemmaarenan i Hägerneholmshallen då en ceremoni hölls innan matchen mot Skoghall, en match som Täby tog hem med 8-3.

Robin Andersson säger att vinsten i Champions Cup skapar en känsla som laget nu ska ta med sig in i SSL.

– Vi tar med oss den in i slutspelet nu till våren. Det skapas en vinnarkultur och det viktigt att veta hur det känns att vinna för att kämpa mot det, säger han.

Täby ligger just nu på en fjärdeplats i tabellen i SSL med 36 poäng, jämfört med ledande IKSU med 48 poäng.

Efter Champions Cup är Robin Andersson hoppfull, trots att det är mycket jobb kvar.

– Det finns inga genvägar, vi måste fortsätta med det hårda jobb som vi gör, säger han.

Är det någon spelare du vill lyfta efter cupen?

– Förutom toppspelarna så tycker jag Jenna Taivaloja ska få ett plus i kanten, hon har inte varit drivande på det här sättet tidigare. Men sen tycker jag hela laget gör jättefina prestationer, säger han.

Han hoppas även på att Täbyborna fortsätter komma på hemmamatcherna.

– Så fort vi möter topplagen så har vi stor publik men visst vore det kul om ännu fler kom till nya hallen, säger han.

Yoga i Mariannes mongoltält ska ge hundarna nya krafter

Nyheter Stämning. ”Det är som en annan värld när man kommer in” Tillsammans med sin brevbärare har Marianne Nordahl byggt upp ett nomadtält från Mongoliet i utkanten av Vallentuna. Här håller hon kurser i hundyoga för alla som är intresserade.fredag 3/4 16:51

Tomas gjorde en bucketlist – och blev svensk "på riktigt"

Nyheter ✔Fjällvandra ✔Midnattssol ✔Bada isvak ✔Se på ishockey För ett år sedan tog engelsmannen Tomas Spragg Nilsson på sig uppdraget att uppleva så mycket svenskt som möjligt innan han fick sitt medborgarskap. Snart släpper han en bok om sina upplevelser.fredag 3/4 16:00