Liten. Den nya Ullnaskolan har ännu bara runt 20 elever men med nya lokaler finns det plats för fler. Foto: Ullnaskolan

Täbys nya skola är redo för flytt

Nu är det klart var nya Ullnaskolan ska ligga i framtiden. Till sommaren går flyttlasset till Norrtorpsvägen och med nya större lokaler hoppas skolan kunna expandera.

  • Publicerad 12:07, 24 jan 2019

Ullnaskolan invigdes i augusti och har huserat i en av Hägerneholms förskolas paviljonger. Det har varit en tillfällig lösning och nu är det klart vilka permanenta lokaler skolan ska få. Till sommaren flyttar Ullnaskolan in i Ullna strands förskolas lokaler på Norrtorpsvägen 12. Ullna strand flyttar i sin tur in i den nya Hägerneholmsskolan.

– Vår verksamhet växer och det känns jätteroligt att ha en skolhus som är vårt och där vi ska stanna. Nu får vi riktiga skollokaler med skolgård, matsal, lektionssalar och hallar, säger Ullnaskolan rektor Carolina Ankarcrona.

I dagsläget har skolan 20 elever i en integrerad förskoleklass, etta och tvåa. Med större plats finns det möjlighet att utöka verksamheten till hösten.

– Vi kommer ta emot barn upp till årskurs sex, men hur många elever det blir i höst beror helt på efterfrågan, säger hon.

Den nybyggda Hägerneholms förskola och skola kommer öppna till hösten med plats för 600 elever i årskurs F-6. Men Carolina Ankarcrona tror att det kommer finnas tillräckligt med elever för båda skolorna.

– Det byggs så mycket bostäder och det flyttar in så många familjer med små barn. Jag är helt säker på att det finns plats för oss båda, säger hon.

Nöjd. Carolina Ankarcrona ser fram emot att få flytta till nya lokaler. Foto: Ullnaskolan

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Efter snöröjningskaoset i Täby – politikerna kräver bättring

Nyheter Tusentals felanmälningar har kommit in Under denna säsong har över 2300 felanmälningar gjort på vinterväghållningen. Nu kräver styrande politiker att Peab, som sköter snöröjningen, bättrar sig.fredag 15/2 16:40

Oro på Norrortsstall efter dödlig hästsmitta

Nyheter "Det är en katastrof det som har hänt" Det dödliga hästviruset som drabbat en ridskola i Åkersberga tycks ännu inte ha spridits till grannkommunerna. Men oron är stor på många stall.fredag 15/2 16:30