Show. Så här såg det när Malin Ruben och Otto Emling uppträdde på 2018 års gala. Foto: Mattias Samuelsson

Täbys svar på Glada Hudik bjussar på glammig gala

Täbys egen Glada Hudik-teater bjuder till fest på söndag. Det blir en glammig gala för att visa en film om alla aktiviteter som skett under året.

  • Publicerad 16:45, 29 jan 2019

Det är ett års aktiviteter och resor för personer med funktionsnedsättning i Täby som kulminerar med buller och bång på Tibbleteatern på söndag klockan 15.

– Jag gör resor med den här gruppen som jag filmar och så sätter jag ihop det till en dokumentär på 30 minuter som vi ramar in med en gala, säger Greger Schollin-Borg, som är fritidsutvecklare på Täby kommun.

Under året har det bland annat seglats, körts med rallybil och gjorts en resa till Mandelmanns trädgårdar på Österlen. Runt 100 aktiviteter har skett under året, summerade i en dokumentärfilm som visas på galan.

Utöver filmvisningen blir det en talkshow på scen och duetter med deltagarna och olika artister. Bland annat kommer musikerna i Robert Wells band och artisterna Annika Herlitz och Jan Johansen vara på plats.

– Deltagarna är så glada när det drar ihop sig till gala, det spritter i dem när de ska få se sig själva på film. Och de är speciellt även för artisterna som är med. Förra året var det en som beskrev det som att bli kärleksbombad, säger Greger Schollin-Borg.

Galan är öppen för alla, men de som har varit med på resor och deras anhöriga har första tjing på biljetterna. Inträdet är gratis för att göra det tillgängligt för alla. Och för den rätta stämningen bjuds det på bubbel.

– Många kommer uppklädda i långklänning och kostym. Jag vill att de verkligen ska få galakänsla. Det ska vara glam, glitter och glamour, säger Greger Schollin-Borg.

Glam. Till galan kommer också gladiatorn Plexus, Robert Wells musiker och Zillah och Totte. Foto: Mattias Samuelsson

Misstänkta för Stocksundsmordet släpps på fri fot

Nyheter Man i 50-årsåldern sköts utanför matbutik De tre personer som suttit anhållna, misstänka för mordet på en man i 50-årsåldern i Stocksund, släpps nu på fri fot.fredag 23/8 12:10

Nya kaffetrenden: Hon syr sina egna filter

Nyheter "Räcker i minst 10 år" Att använda kaffefilter i tyg istället för papper är både miljövänligt, gott och kul. Det tycker Madeleine Lundgren, uppvuxen i Vallentuna, som ger sina bästa tips till den som vill haka på den nya...fredag 23/8 11:33
Stockholm Direkt