BB. På Danderyds sjukhus har prinsessan Sofia fött sitt andra barn.

Täbysessan födde ny kunglighet i Danderyd

Vid lunchtid idag fick Sverige en ny kunglighet. Prinsessan Sofia och prins Carl Philip har fått sitt andra barn och prinsessan - på Danderyds sjukhus.

  • Publicerad 13:55, 31 aug 2017

Under torsdagsförmiddagen meddelade kungahuset på sin officiella hemsida att prins Carl Philip och prinsessan Sofia, som är från Täby, har fött ett "friskt och välmående barn" på Danderyds sjukhus. Födseln ska ha ägt rum klockan 11.24.

Sedan tidigare har paret en son, vid namn Alexander, som föddes på Danderyds sjukhus 19 april förra året.

– Prinsessan Sofia och barnet mår bra. Jag fick nyheten tidigt, vi har en organisation som gör att vi är nära prinsparet, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet, till SVT.se.

Ny prins eller ny prinsessa?

Huruvida det är en ny prins eller en ny prinsessa som är född återstår dock att se. Det kommer att avslöjas senare under eftermiddagen vid en pressträff.

– Det kommer att bli en pressträff under eftermiddagen där det finns möjlighet att ställa frågor, säger Margareta Thorgren till Svt.se

Aftonbladet skriver att det enligt bettingföretaget Bettson är det just nu lägst odds att det blir en prins William eller en prinsessan Alice.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

M utmanar partier och Täbybor att kasta skräp

Nyheter "Vill samla så många som vi kan" Moderaternas nya vallöfte: 100 papperskorgar till kommunen. Nu vill de utmana andra partier i kommunen.tisdag 22/5 17:13

Efter attacken - nya träd på plats

Nyheter Skyddas av stängsel I januari skövlades 56 träd, olovligen, vid Rönningesjön. Nu har nya träd planterats, och fått skydd runt sig.tisdag 22/5 16:30