Guld. Här är OS-medaljen som försvann under mellandagarna och som familjen nu hoppas få tillbaka.

Täbystjärnan Ashwathis OS-guld är stulet

Förra året vann badmintonspelaren Ashwathi Pillai guld i ungdoms-OS i Argentina. I mellandagarna blev medaljen stulen i familjens hem.

  • Publicerad 11:58, 9 jan 2019

Det var förra året i oktober som Täbytjejen Ashwathi Pillai kammade hem ett guld i ungdoms-OS Buenos Aires, Argentina efter att ha vunnit tillsammans med sitt lag Team Alpha. Glädjen var på topp.

– När vi vann så rusade hela laget in på banan för att fira tillsammans, alla var så glada, sa hon då till StockholmDirekt.

Under mellandagarna när familjen var på resa och träningsläger i Indien hände det som inte får hända. Familjen hade inbrott i bostaden och Ashwathis guldmedalj försvann.

– Det känns riktigt tråkigt, när jag fick reda på det så började jag gråta. Medaljen är något som jag drömt om och den betyder så mycket för mig, säger Ashwathi Pillai.

– De bröt sig in genom ett fönster och tog smycken, men de var inte av värde. Det är guldmedaljen som är viktig, säger Ashwathis pappa Vinod Pillai.

Polisen har i nuläget ingen misstänkt för brottet, så nu hoppas familjen på att någon hittar medaljen och lämnar in den till polisen.

– Eftersom den inte går att sälja och inte är värdefull för någon annan så hoppas vi att de som tagit den kanske kastat den eller lagt den på tunnelbanan så att någon annan kan hitta den, säger han.

Familjen har även hört av sig till Sveriges Olympiska Kommitté och bett om hjälp.

– De kan göra en kopia men då står det på den att det är just en kopia, säger Ashwathi.

Vad hoppas du på nu?

– Jag försöker göra allt jag kan för att vi ska hitta den igen, även fast det är liten chans. Den betyder så mycket för mig och min familj, säger Ashwathi Pillai.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Förslaget: Byt namn på lokalpolisområde Täby

Nyheter "Ska attrahera samtliga kommuner" Både polisen och Vallentuna kommun ställer sig positiva till ett namnbyte av lokalpolisområde Täby. "Vår ambition är att namnet ska attrahera samtliga kommuner", säger polisen Per Åkermark.tisdag 22/1 16:35

Dörrar på Roslagsbanan avstängda

Nyheter Ställer till problem för barnvagnar och rullstolsburna SL har tekniska problem med Roslagsbanans mittendörrar, som inte fungerar. Något som ställer till det för de resenärer som behöver använda sig av ingången i markplan.tisdag 22/1 11:19