Möte. Lars och Ulla Forsberg är trogna läsare. "Får vi inte tidningen plockar vi den i något ställ", säger Lars. Här pratar de med redaktionschefen Hampus Jarnlo. Foto: Andreas Jennische

Tack för tipsen, kära Östermalmsbor!

Fredag eftermiddag i strålande sol. Förutsättningarna kunder inte varit bättre när vi gav oss ut på stan för att möta er läsare. Och vilka bra tips vi fick!

  • Publicerad 17:06, 25 apr 2018

Ett av dem kan du läsa om i nästa veckas tidning. Utan att avslöja för mycket rör det ett övergivet fordon som blivit en snackis i grannskapet.

Och vi tackar Michael Béve för berättelsen om hur det är att överge sitt älskade lag Djurgården. Läs mer om det redan nu. Du hittar artikeln här intill.

Fortsätt tipsa oss om sådant du vill att vi ska ta upp. Du kan alltid mejla oss på on@direktpress.se.

Här är flera trevliga personer som vi träffade på Gösta Bohmans plats.

Foto: Hampus Jarnlo

Ami Lindkvist och Kajsastina Wickman tittade förbi för att berätta att de och deras grannar satsar på ambitiösa stadsodlingar på gårdarna mellan Astrike- och Brantingsgatan på Gärdet. Tyvärr solkas helhetsintrycket ner av en övergiven bil som dumpades på en av gräsmattorna för snart två år sedan. Sedan dess har råttorna tagit över vraket. I nästa veckas Östermalmsnytt berättar vi mer om grannarnas kamp för att få bort bilen.

Foto: Andreas Jennische

Varför finns inga toaletter på Gärdet? Det undrar Louise Söderlind som träffade oss på Karlaplan idag. Hon vill veta om det finns fler som håller med om att det behövs en toalett eller två på Gärdet, kanske någonstans i höjd med Sjöhistoriska.

– Vi är många som går med våra hundar där varje dag men det finns ingenstans att gå på toaletten. Det skulle verkligen behövas en där", säger Louise Söderlind.

Foto: Andreas Jennische

Lars Forsberg är stockholmare sedan 1940. Hustrun Ulla Forsberg kom lite senare, från Borås. Sedan många år tillbaka bor de på Östermalm och läser gärna Östermalmsnytt.

– De lokala nyheterna som man inte kan läsa om på andra platser är viktiga, säger Lars.

Ulla Forsberg håller med. Hon vill veta vilka brott som begåtts i stadsdelen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Kritiserade parkeringsregler görs om

Nyheter MP tvingas backa efter Alliansens krav Sänkta p-avgifter för motorcyklar och rörelsehindrade. Enklare regler. Nu görs delar av stadens parkeringsreform om.tisdag 23/10 17:00

Nya blågröna styret öppnar för Spårväg City till Ropsten

Nyheter "Jag ser gärna att man kommer igång så snart som möjligt" Den nya blågröna majoriteten i landstinget vill utreda om det går att förlänga Spårväg City till Ropsten. Nu vill man att Lidingö ska vara med att betala.tisdag 23/10 15:31