Tack och hej, grundskolan

Nu har vi nior lämnat grundskolan. Det är med blandade känslor vi går vidare mot nya ställen. Det kan finnas sorg över att lämna sina vänner men också en förväntansfull längtan till något nytt.

  • Publicerad 09:08, 16 jun 2017

Under sista veckan före skolavslutningen hade vi på Kunskapsskolan bal och brännbollsturnering.

På den årliga brännbollsturneringen var det sista chansen att vinna ära och besegra de andra klasserna.

De fyra klasserna i årskurs nio mötte varandra och mästaren gick vidare för att slåss i den storslagna finalen, mot lärarna.

Basgrupp 9.1 vann först den interna turneringen bland niorna och besegrade sedan lärarna.

Avslutningsbalen

På kvällen efter brännbollsturneringen var det dags för avslutningsbalen med middag.

Tjejerna blev tilldelade en kavaljer som de sedan skulle, enligt tradition, dansa den första dansen med. Ett par elever från årskurs åtta serverade maten och åttornas lärare fick slita i köket.

Under terminens gång har vi fått lära oss foxtrot och vals, kunskaper som vi förväntades använda.    

Dagen efter fick vi våra slutbetyg, förhoppningsvis var många nöjda med sina prestationer och kunde njuta av dagen. För dem som har jobbat extra hårt fanns det ett par stipendier att hoppas på.

Kunskapsskolan har ett årligt stipendium som man får om man har betyg A i alla sjutton ämnen, det finns stipendium för bästa utveckling samt stipendium för ”bästa kompis”.

Bland dem som fick stipendier i år fanns Axel Bäcklund och Elsa Karlsson, som fick för Bästa kompis, och fyra elever som fick för att de hade A i alla ämnen.

Förutom stipendieutdelning hölls rektorn tal och det bjöds på musikunderhållning.

Till slut var det dags att säga adjö till de människor som vi har haft vid vår sida när vi kämpat oss igenom de sista åren av grundskolan.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här tas första spadtaget på familjebadet

Nyheter På måndagen drog byggandet av det nya familjebadet på Korsängsfältet officiellt igång. Badet ska öppna dörrarna för allmänheten vintern 2020/2021.måndag 18/6 11:33