Bålstabladet. Fortsatt stark och dessutom på uppgång. Foto: Daniel Sjöberg

Tack till alla våra trogna och nytillkomna läsare

I en värld där läsandet av papperstidningar minskar går Bålstabladet mot strömmen. I senaste Orvestomätningen ökar tidningen med sex procent. – Oerhört glädjande, säger chefredaktör Bengt Johansson.

  • Publicerad 08:46, 21 mar 2019

Nyligen berättade vi att Bålstabladet är en av tre kandidater till priset som ”Årets Gratistidning”.

Nu är det dags för oss att tacka er läsare igen och kanske specifikt er nytillkomna läsare. För i den mätning över helåret 2018 som Orvesto nyligen släppt visar det sig att Bålstabladet ökar med sex procent.

Det samtidigt som många andra tidningar tappar rejält vad gäller pappersläsandet. Det gäller de stora tidningarna, men även konkurrenter på gratistidningsmarknaden.

– Det bekräftar den bild jag har, att vi i dag är klart marknadsledande i Håbo kommun, säger chefredaktör Bengt Johansson.

Händelserikt år

2018 var ett händelserikt år där inte minst det oerhört jämna och spännande valet dominerade stora delar, men där fick även plats mer personliga historier och givetvis rena nyhetsartiklar.

Ett exempel på vad en lokaltidning kan betyda är det som sker på stationen i Bålsta just nu där hissarna byts ut efter vår rapportering om hur de i flera år underkänts i besiktningen.

– Vi ska både vara lättsamma och underhållande, samtidigt som vi ska ha koll på beslutsfattare, och jag tycker att vi hittat en bra ton i tidningen, säger Bengt Johansson.

Vad skulle du säga är den främsta anledningen till att Bålstabladet ökar, förutom undertecknad, alltså?

– Vi är naturligtvis ingenting utan våra läsare och annonsörer.

Så tack igen kära läsare för förtroendet ni visar oss och vi ska göra vårt yttersta för att behålla det och öka ytterligare.

Festligt firande för företagarna

Den 3 maj blir det fest för de lokala företagen i Håbo. Det vankas party, musik och prisutdelning.torsdag 18/4 15:45

Åbergs museum visar mer än myror och elefanter

Owe Gustafson visar nu sina verk på Åbergs museum. Han är mest känd för illustrationerna till "Fem myror är fler än fyra elefanter".torsdag 18/4 15:19

Senaste numret

Bålstabladet