Bålstabladet. Fortsatt stark och dessutom på uppgång. Foto: Daniel Sjöberg

Tack till alla våra trogna och nytillkomna läsare

I en värld där läsandet av papperstidningar minskar går Bålstabladet mot strömmen. I senaste Orvestomätningen ökar tidningen med sex procent. – Oerhört glädjande, säger chefredaktör Bengt Johansson.

  • Publicerad 08:46, 21 mar 2019

Nyligen berättade vi att Bålstabladet är en av tre kandidater till priset som ”Årets Gratistidning”.

Nu är det dags för oss att tacka er läsare igen och kanske specifikt er nytillkomna läsare. För i den mätning över helåret 2018 som Orvesto nyligen släppt visar det sig att Bålstabladet ökar med sex procent.

Det samtidigt som många andra tidningar tappar rejält vad gäller pappersläsandet. Det gäller de stora tidningarna, men även konkurrenter på gratistidningsmarknaden.

– Det bekräftar den bild jag har, att vi i dag är klart marknadsledande i Håbo kommun, säger chefredaktör Bengt Johansson.

Händelserikt år

2018 var ett händelserikt år där inte minst det oerhört jämna och spännande valet dominerade stora delar, men där fick även plats mer personliga historier och givetvis rena nyhetsartiklar.

Ett exempel på vad en lokaltidning kan betyda är det som sker på stationen i Bålsta just nu där hissarna byts ut efter vår rapportering om hur de i flera år underkänts i besiktningen.

– Vi ska både vara lättsamma och underhållande, samtidigt som vi ska ha koll på beslutsfattare, och jag tycker att vi hittat en bra ton i tidningen, säger Bengt Johansson.

Vad skulle du säga är den främsta anledningen till att Bålstabladet ökar, förutom undertecknad, alltså?

– Vi är naturligtvis ingenting utan våra läsare och annonsörer.

Så tack igen kära läsare för förtroendet ni visar oss och vi ska göra vårt yttersta för att behålla det och öka ytterligare.

Nu kan sjuornas idéer om Bro bli verklighet

Engagemang. Att medverka i sin framtid var viktigast. Broskolans sjuor har ägnat mycket tid och engagemang åt att rita upp ett tryggare och finare Bro centrum den här terminen – och deras förslag skulle kunna bli verklighet.lördag 15/6 13:00

Familjedag och storlopp på Bro Park

På söndag den 16 juni är det ”Super Sunday”, en av sommarens absoluta höjdpunkter på Bro Park. Lopp av hög kaliber kombineras med en familjedag.lördag 15/6 9:00

Senaste numret

Bålstabladet
Stockholm Direkt