Enstaka brott. Det har varit en lugn helg i Enköping. Foto: Mostphotos

Tacka kalla nätter för lugna helger

En bensinsmitning och en mindre brand - så mycket mer hände inte på söndagen. En man som häktades för kvinnofridsbrott på lördagen sitter fortfarande på måndagen häktad. Nedan även helgen summerad.

  • Publicerad 07:58, 12 feb 2018

Helgen har varit en av de lugnare på senare tid för polisen. Det är inte ovanligt att kalla helger blir lugnare än andra.

Stöld

Bensinsmitningar är dessvärre vanliga. Å andra sidan har bensinstationerna bra kameror och filmar allt.

På söndagskvällen klockan 18.40 var det två unga män i en mörkblå Volvo V70 som fick hamna på film då de tankade för 600 kronor på OKQ8 utan att betala.

Även söndagen ett lugnt dygn.

Skadegörelse genom brand

Ett enklare skjul på Östra Järnvägsgatan brann vid halv elva-tiden på söndagskvällen. Branden tros vara anlagd. I skjulet fanns i huvudsak ved och lite andra pinaler.

Och från lördagen:

Stöld

En barnvagn av dyr modell och en cykel stals från ett låst förråd på Fiskgjusegränd på lördagen.

Barnvagnen är av kombimodell av märket Nouva, cykeln är rosa och vit.

Kvinnofridsbrott

En man i 40-årsåldern är misstänkt för kvinnofridsbrott efter ett bråk på Fiskgjusegränd på lördagens eftermiddag.

Mannen misstänks för att vid upprepade tillfällen ha slagit en kvinna i samma ålder.

Han ska också vid upprepade tillfällen ha hotat att föra bort parets gemensamma barn till sitt hemland, om inte kvinnan skulle lyda mannen.

Han är också misstänkt för att ha hotat att skada kvinnan om hon skulle kontakta polisen.

Mannen greps på lördagens eftermiddag, anhölls senare och satt på måndagens morgon fortfarande anhållen.

Drograttfylleri

Polis kontrollerade på lördagen vid 18-tiden en bil på Havsörnsgatan och snabbtestet på föraren visade positivt på substanser.

En kvinna född 1991 är därför misstänkt för drograttfylleri och narkotikabrott och har fått lämna ifrån sig sitt körkort.

Narkotikabrott, innehav av narkotikaklassat preparat

En kvinna i 35-årsåldern misstänks ha varit påverkad av narkotika. På lördagen vid 2130 kontrollerades kvinnan av polis, och snabbtestet som gjordes var positivt.

Ett narkotikaklassat preparat togs i beslag.

Kvinnan släpptes efter förhör.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Smet från hotellnota

Nyheter En man i 40-årsåldern bodde på hotell i Enköping i sex dagar, från lördag till torsdag – sedan smet han. Mannen, som inte är Enköpingsbo, lämnade sitt rum tidigt på morgonen. Då hade han slagit...onsdag 23/5 11:49

Stjärntränaren säljer sin hästgård i Enköping

Nyheter Nu säljer stjärntränaren och den förre förbundskaptenen i hästhoppning, Sylve Söderstrand, sin gård i Rekasta utanför Enköping.tisdag 22/5 11:26