Foto: Mostphotos

Tackar vittnen för att regplåtsbrott kunde stoppas

Falskskyltad Merca stoppad. Två män i bråk på Eriksgatan. Samt drogbrott, däckstölder (såna tider nu) och bensinsmitningar finns bland helgens blåljus.

  • Publicerad 09:31, 15 apr 2018

Gesällgatan/, Circle K

Fredag kväll

Fordonsbrott. Stölder av registreringsskyltar till bilar har blivit allt vanligare. Därför är polisen särskilt tacksam för den information vittnen gav som ledde till att tre män kunde gripas efter att ha bytt reg-plåtar.

Först upptäcktes den svarta Mercedesen på Circle K, där det noterades att skyltarna inte stämde överens med bilen. Strax därefter ringde ett annat vittne och meddelade att män stod vid en svart Mercedes och bytte skyltar.

Tack vare informationen kunde polis snabbt vara på plats, köra ikapp bilen och gripa de tre männen, födda under tidigt 1990-tal. Ingen av dem bor i Enköping.

Bland brottsmisstankarna finns: Förberedelser till stöld, narkotikabrott, drograttfylleri, grov olovlig körning, märkesförfalskning samt narkotikainnehav

Onsdag-Fredag

Munksundet

Stöld. Inte bara fyra utan åtta sommardäck har stulits på Bolmörtsgatan i Enköping. Värdet beräknas till omkring 22.000 kronor.

Fredag-Lördag morgon

Ekolsund

Stöld. Två helt nya uppsättningar bildäck på aluminiumfälg har stulits i Ekolsund.

Fredag dag

Havsörnsgatan

Drogratttfylleri med mera.

En man i 30-40-årsåldern som bor på Ormvråksgränd stoppades av polis då han körde en Mercedes på Havsörnsgatan. Han är nu misstänkt för drograttfylleri, narkotikabrott samt grov olovlig körning.

Lördag 14.25

Circle K, Lillsidan

Bensinsmitning.

En Volvo V60 tankade för cirka 1000 kr på Circle K och åkte sedan därifrån utan att betala.

Fredag-Lördag

Sandbrogatan, Enkp

Stöld från motordrivet fordon.

En dator med mera har stulits ur en bil på Sandbrogatan. Gärningspersonen, som är okänd, tog sig in i bilen genom att krossa sidorutan på bilen.

Lördag 21:15

Ekolskrog

Grovt rattfylleri.

En man född 1967 fick lämna ifrån sig körkortet sedan han blivit misstänkt för grovt rattfylleri sedan polis stoppat bilen han körde.

Söndag ca 00:20

Eriksgatan

Misshandel. Två män har anmält varandra för misshandel efter ett bråk vid en trappuppgång på Eriksgatan. De två männen, som är i 30-årsåldern, började av okänd anledning slåss. Polis tog med den ene mannen till akuten för kontroll/översyn.

Lördag 18.00

Långgatan Enköping

Narkotikabrott. När en 15-årig flicka misstänktes för narkotikabrott uppdagades att hon var efterlyst och pols transporterade henne från kommunen till andra instanser.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fyra bilar - fyra brott (och två var Saabar)

Nyheter Många brott har direkt koppling till fordon. Fyra sådana noterades i Enköping under lördagen och natten mot söndagen.söndag 8/7 8:19