Lånas. Novas gamla lokaler kommer av idrotts- och kultursatsningen. Foto: Roffe Andersson

Taekwondo och dans i Novas lokaler

Medan arbetet med att planera Novas nya lokaler är i full gång, passar idrotts- och kultursatsningen som startade i höstas på att utnyttja den ordinarie lokalen dagtid.

  • Publicerad 16:27, 13 mar 2019

Det var i höstas som kommunens pilotprojekt med idrotts- och kultursatsningen startade. Projektet är ett samarbete mellan bland annat de kommunala grundskolorna, företag, idrottsföreningar och biblioteket. Olika aktiviteter hålls med målet att ge elever fler möjligheter att utöva idrott och kultur på skoltid.

LIKE heter projektet för årskurs 2, och Akademi heter satsningen för elever i årskurs 7.

Passande nog så flyttar Nova Ungdomens hus till nya lokaler efter sommaren – och i mötesplatsens nuvarande lokaler kan idrottssatsningen därför husera en tid framöver.

Marie Ivarsson är samordnare för kultur- och idrottssatsningen i Vallentuna kommun och tycker att lånet av lokalerna är bra.

– Vi är lite trångbodda i projektet, och vårt stora problem är just lokalerna. Nu har vi fått tillgång till Nova så länge uppsägningstiden pågår, säger hon.

Behöver rustas upp

Sedan årsskiftet har därför bland annat taekwondo hållits där på tisdagar, och även cheerleading och dans ska hållas i de stora lokalerna.

– Det finns ju en spegelsal där, men den behöver enklare reparationer och dansgolvet måste rustas upp, säger Marie Ivarsson.

Man har även erbjudit verksamheten i årskurs två att få tillgång till lokalerna, om de behöver det.

Hur länge kommer ni vara i Novas lokaler?

– Höstterminen vet vi, sedan hoppas vi på att vi även kommer kunna vara där under vårterminen nästa läsår.

Samtidigt kommer Nova att fortsätta hålla öppet som vanligt från klockan 15 fram till slutet av sommaren.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Klappa Danderyds gäddor på naturdagen i Nora träsk

Nyheter ”Får se riktiga gammelgäddor” Under Naturdagen vid Nora träsk kan man klappa kaniner och hästar – men modiga barn kan också klappa en gädda.måndag 25/3 15:49

En person rånad i Grindtorp

Nyheter Använt stickvapen Mitt på söndagseftermiddagen blev en person rånad i Täby av en maskerad person. Polis kom till platsen men har inte kunnat gripa någon misstänkt ännu.måndag 25/3 9:49