Lånas. Novas gamla lokaler kommer av idrotts- och kultursatsningen. Foto: Roffe Andersson

Taekwondo och dans i Novas lokaler

Medan arbetet med att planera Novas nya lokaler är i full gång, passar idrotts- och kultursatsningen som startade i höstas på att utnyttja den ordinarie lokalen dagtid.

  • Publicerad 16:27, 13 mar 2019

Det var i höstas som kommunens pilotprojekt med idrotts- och kultursatsningen startade. Projektet är ett samarbete mellan bland annat de kommunala grundskolorna, företag, idrottsföreningar och biblioteket. Olika aktiviteter hålls med målet att ge elever fler möjligheter att utöva idrott och kultur på skoltid.

LIKE heter projektet för årskurs 2, och Akademi heter satsningen för elever i årskurs 7.

Passande nog så flyttar Nova Ungdomens hus till nya lokaler efter sommaren – och i mötesplatsens nuvarande lokaler kan idrottssatsningen därför husera en tid framöver.

Marie Ivarsson är samordnare för kultur- och idrottssatsningen i Vallentuna kommun och tycker att lånet av lokalerna är bra.

– Vi är lite trångbodda i projektet, och vårt stora problem är just lokalerna. Nu har vi fått tillgång till Nova så länge uppsägningstiden pågår, säger hon.

Behöver rustas upp

Sedan årsskiftet har därför bland annat taekwondo hållits där på tisdagar, och även cheerleading och dans ska hållas i de stora lokalerna.

– Det finns ju en spegelsal där, men den behöver enklare reparationer och dansgolvet måste rustas upp, säger Marie Ivarsson.

Man har även erbjudit verksamheten i årskurs två att få tillgång till lokalerna, om de behöver det.

Hur länge kommer ni vara i Novas lokaler?

– Höstterminen vet vi, sedan hoppas vi på att vi även kommer kunna vara där under vårterminen nästa läsår.

Samtidigt kommer Nova att fortsätta hålla öppet som vanligt från klockan 15 fram till slutet av sommaren.

Här får hundarna egen lekplats i Täby

Nyheter Blir den fjärde i kommunen Nu är det beslutat att Täby får ännu en hundlekplats i kommunen, det blir den fjärde i kommunen.fredag 17/5 16:41

Bo fick kvarnens vingar att snurra igen

Nyheter Uppfinnaren: Finns mängder med problem, men också mängder lösningar Han är den 79-årige Vallentunabon som äger sju olika företag och exporterar produkter till ett 70-tal länder. Han är uppfinnarsonen som började hitta på egna produkter i 20-årsåldern – och som 60 år...fredag 17/5 16:12
Stockholm Direkt