En del strul har rapporterats från Bällsta station.

Tågbom i backen i Vallentuna – tåg fick stanna

En tågbom låg på backen felanmäldes i helgen och tåg fick stanna till för säkerhets skull.

  • Publicerad 12:15, 20 nov 2017

Under lördagen klockan 18.21 fick SL in en felanmälan om en tågbom i Bällsta vid Roslagsbanan. Det ska ha rört sig om en tågbom vid en gångbana som låg i backen. Hur den har hamnat där är fortfarande okänt.

– Bommen låg på marken när personalen kom dit. Vi vet inte vad som har hänt och det finns inga övervakningskameror från platsen eller vittnen som har berättat om händelsen, säger Claes Keisk vid SL:s presstjänst.

Enligt SL har ingen utsatts för fara.

– Tågen har känt av att bommen inte har fälts ner och då har de stannat för att se till att igen befunnit sig på spåret.

Bommen ska inte ha orsakat några förseningar eller problem förutom att tågen varit tvungna att stanna innan de passerat. Nu ska tågbommen vara lagad och fungera som vanligt.

Huruvida det rör sig om skadegörelse vet alltså inte SL.

Men en som reagerat på en del strul runt stationsområdet är Edwin Gines som vid ett flertal gånger upplevt oroligheter helgtid. Bland annat har han bevittnat hur personer som hängt vid stationen skjutit fyrverkeripjäser mot tåg.

– Det kanske är dags att organisera sig bättre i Bällsta, att vi engagerar oss och visar oss ute. Inte bara runt stationen. Det är också bra om vi går runt och kolla läget i området för att undvika inbrott. Det är mörkt och tjuvarna är mer aktiva, säger han.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Sjukhusen förbereder sig för fortsatt hetta

Nyheter Tar in extra kylaggregat Länets akutsjukhus förbereder sig för att hantera den ihållande värmeböljan. Bland annat genom att utrusta sjukhusens enheter med extra kylaggregat. "Om den här värmen fortsätter räknar vi med att vi...fredag 20/7 7:30

Kom till ”Sveriges bästa kommun” som nioåring

Nyheter Inför valet 2018: "Fem mandat är målet" Under sju veckor träffar vi affischnamnen för respektive parti i kommunfullmäktige i Danderyd. Vi bad politikern själv välja plats. Den här veckan träffar vi Carolin Robson (MP) på hennes nyfixade...fredag 6/7 12:15