Under fredagsmorgonen har det återigen blivit problem i tågtrafiken. Foto: Mostphotos

Tågstrul under fredagens morgonrusning

Återigen är det problem med tågtrafiken. Den här gången är det pendeltågen som har det svårt. Nu har trafikverket en ny prognos när trafiken kan rulla normalt igen.

  • Publicerad 07:41, 12 maj 2017

Det är ett växelfel vid Stockholm Södra som ställer till det. Kapaciteten på tåg-och pendeltrafik är begränsad nu på fredagsmorgonen.

– Vi fick reda på felet under natten och MTR har kunnat anpassa morgontrafiken samt informera om vad som gäller, säger Henrik Palmer på SL:s presstjänst.

Senast i onsdags kväll ställdes mängder med tågavgångar in då det blev strömlöst på en sträcka söder om Stockholm.

Efter stora stoppet – nu rullar tågtrafiken igen

Strulet nu på morgonen gör att det blir färre avgångar på samtliga linjer i morgontrafiken. Det kan alltså bli rejält trångt ombord på de tåg som går.

Elfel ger stora förseningar i tågtrafiken – trafiken igång tidigast 23

Enligt en första prognos skulle felet vara åtgärdat klockan tolv på fredagen. Men det har gått snabbare än väntat. Nu informerar Trafikverket att prognosen är att trafiken ska kunna smyga igång igen runt åttatiden.  

– Pendeltågen har problem, men övrig kollektivtrafik går enligt tidtabell, säger Henrik Palmer.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.