Tankarna: ”Stod emellan att göra om eller sälja”

Renoveringsplanerna för 60-talsbyggnaden hade funnits i 18 år, men av flera anledningar blev det inte av. Förrän förra året. Nu är Skolstamacken en av de modernaste anläggningarna i länet.

  • Publicerad 09:44, 15 feb 2018

Strax innan jul slogs portarna upp till den nya OKQ8-macken i Skolsta. Den gamla byggnaden som var byggd på 60-talet revs. Något som var direkt nödvändigt, enligt mackens ägare Michael Emanuelsson.

– Det är vinna eller försvinna. Branschen går framåt och hänger man inte med då får man jobba livet ur sig för att nå samma resultat. Det hade ju gått att sälja butiken som den var, men det kändes varken kul för oss eller en eventuell köpare, säger han.

Det var för 18 år sedan som Michael Emanuelsson såg en annons om att Skolstamacken var till salu. Han tvekade inte allt för länge innan han slog till. Det, trots att han aldrig satt sin fot i branschen tidigare, mer än som kund.

– Det var som att börja i första klass igen. Samtidigt har jag haft ett eget åkeri på 80-talet, så jag är van vid att ta lite risker och jobba själv. Men det var en tillfällighet att det blev just den här branschen, säger han.

Han tog över Skolstamacken samma år som OK och Q8 slogs ihop.

– Redan då var tanken att vi skulle göra en renovering. Men sen rullade det på, och det var högt tempo. Dels inte tillräcklig lönsamhet, sen har vi en handikappad son som fick diabetes, och som tagit mycket kraft, berättar Michael.

OKQ8 skulle egentligen lägga ner en massa mackar, i samband med den nya pumplagen som Riksdagen klubbade igenom 2005, då det blev obligatoriskt för varje mack att erbjuda ett alternativbränsle.

– Då var vi inte ens säkra på att vi skulle vara kvar, så då ville man inte heller göra något. Men vi blev kvar, och vi har byggt om. Det här är större, trevligare både för oss och våra kunder, säger Emanuelsson.

Fler mackar på Enköpings landsbygd

Veckholm – Millis Kiosk & Bensin som drivs av Millis Kiosk & Bensin Aktiebolag
sedan 1971.

Fjärdhundra – Fjärdhundramacken, en obemmanad tankstation som drivs av NB Oljor sedan 2016.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Blåljus, onsdag: stök och stölder

Nyheter En man var stökig i Klosterparken. Två stal plånbok och tömde kontot. En åkte fast med stulna matvaror. Där är onsdagens blåljus i korthet.torsdag 21/6 10:06

Players-rånarna fast – har erkänt

Nyheter De två unga män som rånade puben Players Inn för en månad sedan är fast och har erkänt. – Det känns bra, skönt att få ett avslut, en lättnad för oss alla, säger ägaren Anders Thool.torsdag 21/6 9:52