Tant Gredelin tar över Kaffestugan i sommar

Jessica Jowilin med personal på Tant Gredelin kommer att driva kaféet vid Härnevi Plantskola i sommar. De premiäröppnar sista helgen i april.

  • Publicerad 18:17, 11 apr 2018

– Det känns jättekul, jag har länge drömt om att ha något ställe lantligt och platsen är jättefin. Nu hoppas vi på en fin sommar, då blir det härligt, säger Jessica Jowilin som äger café Tant Gredelin i centrala Enköping.

I slutet av mars frågade Karl-Åke Pettersson, som driver Härnevi Plantskola tillsammans med sin sambo Margaretha Söderström, om hon ville driva Kaffestugan Härnevi. Nina Hermansson som tidigare haft kaféet meddelade efter förra säsongen att hon inte skulle fortsätta nu i sommar.

Sommarkänsla

Kaffestugan håller öppet lördag-söndag och röda dagar. Tant Gredelin kommer att hålla stängt på måndagar för att personalen ska få ha en ledig dag allihop, men är i övrigt öppet som vanligt.

– Vi kommer att baka allt här och ta med till Kaffestugan eftersom det inte finns något kök där. Det kommer att bli enklare, inte de pampigaste moussetårtorna och vi har inte servering i kanna som här utan man tar kaffe i mugg. Det blir jättemysigt, säger Jessica Jowilin.

Vad blir det för skillnader i Kaffestugan från i fjol?

– Nina hade det grafiskt i svart och vitt. Vi kommer att ha trasmattor, pasteller, romantiskt, ljusa väggar, gamla möbler och pelargoner för sommarkänsla. Nina hade ett fint sortiment och lade ned mycket tid. Vi kommer att ha bakverk, bullar, pajer, säger Jessica Jowilin.

En nyhet kommer att bli att man kan boka frukost och Melodikrysset på lördagsförmiddagar.

– Sedan får vi se vad vi hittar på beroende på väger, kanske grillar lite korvar och har det mysigt, säger hon.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fyra bilar - fyra brott (och två var Saabar)

Nyheter Många brott har direkt koppling till fordon. Fyra sådana noterades i Enköping under lördagen och natten mot söndagen.söndag 8/7 8:19