Tantolunden stans farligaste park

Tidningen Metro har granskat de drygt 4 000 brott som anmälts i eller i anslutning till innerstans populäraste parker de senaste fyra åren. Värsta parken på Södermalm är Tantolunden.

  • Publicerad 12:17, 27 apr 2011

De vanligaste brotten i stans parker är, bortsett från fickstölder som hamnar i topp, vålds- och narkotikabrott. Tantolunden är den park där det begås flest brott på Söder.
Mellan 2006 och 2010 anmäldes 472 brott där. Hälften var knarkbrott.
- Tantolunden är stor och bjuder in till stora samlingar samtidigt som det är tillåtet att dricka alkohol så länge man har åldern inne, säger Fredrik Wiggerud, polisinspektör
vid närpolisen på Södermalm till Metro.
Enligt honom har parkstöket ökat de senaste åren. En anledning kan vara att de stora
barnkullarna vuxit upp och gjort parkerna till ett andra vardagsrum på sommarhalvåret. Ungdomar är de som oftast drabbas av parkbrottsligheten. En stor del av brotten anmäls aldrig.

Anmälda brott i Södermalms parker 2006-2010:

Tantolunden: 472 stycken.

Fatbursparken 358 stycken.

Långholmen 227 stycken.

Vitabergsparken 5

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.