Magplask. Stadens slarvade med upphandlingen av Tantos nya bryggbad men kommer "ta fajten" för att bryggorna ska få vara kvar trots den felaktiga hanteringen. Foto: Andreas Enbuske

Tantos badbryggor rivs inte

Staden erkänner att det var fel att hoppa över upphandlingen när Tanto fick nytt bryggbad. Men att riva badet tänker man inte gå med på.

  • Publicerad 09:09, 2 dec 2014

För några veckor sen slog förvaltningsrätten fast att staden gjorde fel som hoppade över upphandlingen av Tantos nya badbryggor. Och nu erkänner idrottsförvaltningen att staden begick ett misstag.

– Vi kommer inte överklaga domen utan vi accepterar att vi har gjort fel och får dra lärdomar av detta i framtiden, säger Olof Öhman, chef på idrottsförvaltningen.

Men att det därmed står klart att avtalet mellan staden och företaget som anlagt bryggorna är ogiltigt betyder inte att bryggorna måste monteras ner, enligt stadens tolkning av domen.

– Enligt juristerna finns det inget i domen som tvingar oss att återlämna bryggorna. De ligger redan där och är fastmonterade. Det är inte rimligt att lägga så mycket skattepengar på att börja om från början, säger Olof Öhman.

Men den här tolkningen av domen kan bli kontroversiell bland andra företag som också anlägger bryggor och som vill få chansen att lägga ett anbud på bygget.

– Vår tolkning kan bestridas. Om någon startar en process kring detta så får vi ta den fajten men vi anser att konsekvensen av domen måste vara rimlig. Bryggorna måste få ligga kvar, säger Olof Öhman.