Spejsat. Tävla med oss och få chansen att ställa just din fråga till en astronaut i rymden. Foto: Mostphotos

Tävla med oss: Fråga en astronaut live från rymden

Har du alltid undrat hur det känns att vara viktlös eller vad man har för kosthållning på en rymdfärd egentligen? I ett samarbete mellan Kulturfestivalen och oss har du chansen att ställa din fråga – live till en astronaut i rymden.

  • Publicerad 10:38, 16 jul 2019

Det är under öppningsceremonin på Kulturfestivalen 13:e augusti som du har chansen att få svar på just dina funderingar om rymden, genom att frågorna ställs live via ett inflight call till astronauten Luca Parmintano som då befinner sig på ISS-rymdstation.

Detta eftersom det i år är 50 år sedan människan först landade på månen, och därför är årets festivaltema just rymden. Skicka in just din fundering till tavling.stockholm@direktpress.se. Märk mejlet med RYMDEN. Skriv också namn, ålder, adress och telefonnnummer.

Fem vinnare får sina frågor besvarade av Luca, och dessutom ett rymd-kit från med en pysselbok, en liten mjuk alien med mera. Tävlingen pågår till och med 24 juli.

Andra spejsiga programpunkter på Kulturfestivalen 13-17 augusti

Rymddisko och dansuppvisning med Kulturskolan.

Urpremiär av multimediaupplevelsen Space Station Earth av Ilan Eshkeri.

Rymdklubben Space a Go Go bjuder in till en magisk kväll på Skeppsbron.

Robothäng. Träffa roboten Nao på Norrbro.

Samtal. Star Wars-fan och Marsexpert Ella Carlsson Sjöberg snackar om möjligheterna för människan att bo på annan planet. Samtal för hela familjen.

Utställning. Interaktiv planetgata intar Strömgatan med lysande planeter 6 m upp i luften och interaktiva installationer på marken.

Orgelkonsert i Jacobs Kyrkan med rymdmusik.

Film om Jugoslaviens mytomspunna rymdprogram visas i Jacobs kyrka.

Bygg din egen raket under en pysselstund.

För tider och mer information: kulturfestivalen.stockholm.se