Borta. Lille taxen Boris har varit bort snart i en månad. Foto: Privat

Taxen Boris försvunnen i en månad

I mitten av augusti var matte och taxen Boris ute i trädgården när Boris helt plötsligt var borta. Nu letar många efter den 12-åriga taxen.

  • Publicerad 11:38, 9 sep 2020

Det var den 13 augusti som hunden Boris, en korthårig 12-årig tax, försvann från en villa i Vallatorp i Täby.

Enligt Boris matte var hon och hunden ute i trädgården. Enligt henne var Boris bunden vid ett träd längre bort samtidigt som hon fixade i trädgården.

– Hon har ett vagt minne av att hon i ögonvrån såg någon gå i väg med hunden, säger Stefan Bennet som är god man åt kvinnan som äger Boris.

Kvinnan är 85 år och har på grund av sin ålder en god man som hjälper henne med ekonomin. Han berättar att Boris betyder allt för henne.

– Hon är väldigt ledsen och hoppas att någon ska hitta honom såklart, säger han.

Polisanmäld som stöld

Kvinnan är rädd att någon har stulit Boris, därför har en anmälan om stöld gjorts hos polisen. Ett inlägg på Facebook med en efterlysning har i skrivande stund delats närmare 40 gånger, men trots detta är taxen spårlöst försvunnen sedan snart en månad tillbaka.

– Vi hoppas att någon har sett honom och hör av sig, säger Stefan Bennet.

Boris är lite överviktig, till åren kommen, och har svart päls. Han är snäll men kan skälla om han vill det. Har du sett hunden kan du kontakta mattes gode man på mejlen: bennetstefan@gmail.com.