En taxichaufför i Grimsta fick i fredags föras till sjukhus med stickskor, efter att ha blivit rånad av kunder. Foto: Sacharias Källdén

Taxichaufför i Grimsta utsatt för grovt rån

En taxichaufför i Grimsta utsattes under fredagseftermiddagen för ett grovt rån. Från början fanns uppgifter om att chauffören skulle ha blivit skjuten, men det visade sig senare inte stämma.

  • Publicerad 11:10, 1 jun 2020

Vid 16:30-tiden på fredagseftermiddagen i förra veckan larmades polis och ambulans till Grimsta, efter att en taxichaufför blivit rånad och skadats i samband med händelsen. Chauffören fick föras i ambulans till sjukhus.

– Det var flera gärningspersoner. Som jag uppfattat det var det taxikunder som sedan rånade chauffören och försvann från platsen, säger Per Fahlström, presstalesperson vid polisen.

Ändrad brottsrubricering

Från början fanns uppgifter om att taxichauffören skulle ha skottskadats, och brottet rubricerades som försök till mord alternativt dråp. Det kom senare att ändras till grovt rån.

– Det visade sig handla om stickskador, så brottsrubriceringen ändrades. Rånarna fick med sig värdesaker, säger Per Fahlström.

Skadeläget hos taxichauffören är oklart. Ännu har ingen gripits.

– Vi jobbar på att försöka ta reda på vilka som ligger bakom det här, säger Per Fahlström.

Stockholm Direkt