The crew. De som sätter upp årets upplaga av Teater under bron: Zardasht Rad är skådis, Eija Hetekivi Olsson har skrivit manus, och Stina Rautelin regisserar. Foto: Iza Boethius

Teater under bron är tillbaka

Hornstull får kulturfest i år igen när Teater under bron bjuder in till världspremiär.

  • Publicerad 10:45, 28 jun 2018

Det handlar om betongrummet under Liljeholmsbron, som de senaste två somrarna fått agera teaterscen i det fria. Och nu den 17 augusti är det dags för Teater under bron igen.

Det är Augustprisnominerade Eija Hetekivi Olsson som skrivit en monolog döpt till "Nationalsången". Regisserar gör Stina Rautelin ("Solsidan", "Beck"), medan Zardasht Rad ("Operation Ragnarök", "Johan Falk", "Ankdammen") spelar huvudrollen.

Från teater till folkfest – storsatsning på kultur vid Liljeholmsbron

”Nationalsången” beskrivs som "en sjukdomsdiagnos utan pekpinnar och redan insparkade dörrar". Den handlar om en pappas kamp för sitt barns rätt till ett rättvist samhälle, och är en en monolog om kärleken till sitt barn.

Teater under bron äger alltså rum under Liljeholmsbron på Hornstullsidan, Hornstull strand 15-17. "Nationalsången" spelas den 17 augusti till och med den 2 september, fredagar, lördagar och söndagar.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Miljöpartiet inleder samtal med Alliansen

Nyheter Första steget mot en ny koalition i landstinget i Stockholm I dag inleds samtalen mellan Alliansen och Miljöpartiet. Förhoppningen är att bilda ett gemensamt styre i Stockholms läns landsting.måndag 24/9 12:24

Byggnad riskerar att rasa efter smash and grab

Nyheter SE FILMEN: Lastmaskin kördes rakt in i väggen i Skarpnäck En företagsbyggnad i Skarpnäck riskerar att rasa efter att en lastmaskin kördes in i huset vid ett inbrott i natt.måndag 24/9 8:34