Östberga kulturhus är ett av ställena som får mer teater. Foto: Sacharias Källdén

Teaterkonsulent fixar mer teater för unga

Söderort ska få mer teater för barn och unga. Det är i alla fall ambitionen hos Riksteaterns nya teaterkonsulent. Först ut är Östberga, Årsta och Liseberg.

  • Publicerad 08:00, 15 feb 2020

Stockholms län har fått en egen länsteaterkonsulent, Annelie Modin. Uppdraget är att få ut mer scenkonst till medborgarna – framförallt barn och unga - och starten sker i Årsta, Östberga och Liseberg, med en föreställning per ställe under sportlovet.

– Det känns väldigt kul! Det är Danskompaniet Jelnek som ska visa föreställningen Bakverk i Årsta Folkets hus, Östberga kulturhus och Park Folkets hus i Liseberg, säger hon.

Bakom det hela står Riksteatern Stockholms län. De har sökt, och fått, pengar från Region Stockholm (tidigare landstinget).

– Stockholm är ganska eftersatt när det kommer till teater och annan kultur riktat till barn och unga, där ska vi försöka vara en sammanhållande länk. Vi vill hitta fria teatergrupper, kanske bilda nya lokala kulturföreningar och teatergrupper, och uppmuntra arbete mellan stadsdelsgränserna, säger Annelie Modin.

Även leta lokaler och skapa turnéslingor ingår i uppdraget, tillägger hon.

– Vi vill bidra till att sudda ut stadsdelsgränser, samarbetet mellan Park Folkets hus i Örby slott och Östberga kulturhus som startade i höstas är ett bra exempel på det, säger hon.  

Satsningen pågår 2019-2021. Mer info finns på Facebook/Riksteatern Stockholms län eller mejla annelie.modin@riksteatern.se.

LÄS ÄVEN: Östberga och Örby slott ska mötas med film

Grönt ljus för 166 studentlyor i Björkhagen

Nyheter Lång process Nu, sex år efter att detaljplanen skickades på samråd första gången, kan Söderorts nya studentbostäder börja byggas. Närmare bestämt i Björkhagen.fredag 3/4 9:11

AIK bandy flyttar till Söderort

Sport Satsar på guld med två nyförvärv i världsklass Under säsongen har AIK bandy haft problem på sin hemmaplan Bergshamra IP. Nu står det klart med en ny lösning som innebär flytt till helt nya hallen på Gubbgängens IP. Samtidigt har klubben lyckats...torsdag 2/4 13:54