Team. Rennie Mirro och Filip Adamo är konstnärliga ledare för Teatern under bron, tillsammans med Petra Eleonora Näslund, som saknas på bild. Foto: Sacharias Källdén

Teatern i Hornstull tillbaka – utan pengar

Den 16 augusti är det dags för Teatern under bron och liksom i fjol blir det under Liljeholmsbron, som en del av Hornstull Beer Garden. Efter en kickstarter-kampanj som inte gick vägen har teatern gett sig sjutton på att inte ge upp.

  • Publicerad 15:24, 18 jul 2019

Sedan 2016 har Teatern under bron hållit utomhusscen i Hornstull på sensommaren. I juni drog de igång en kickstarter-kampanj med målet att få ihop 250.000 kronor. Drygt 50 000 kronor skänktes, men det var inte tillräckligt. Eftersom allt eller inget gäller på kickstarter går pengarna nu tillbaka till de som donerat. Men stödet Teatern under bron fått under kampanjen har drivit dem att fortsätta hålla scen trots allt.

– Med kampanjen ville vi säga: kom igen nu, vi vill ha ett berikande kulturliv i vår stad! Den minskade kulturpotten drabbar små aktörer i synnerhet, och det har varit jobbigt att se och uppleva, säger Filip Adamo, som tillsammans med Rennie Mirro och Petra Eleonora Näslund är konstnärlig ledare för Teatern under bron.

– Men nu kastar vi inte in handduken, det starka stöd vi fått har gjort att vi kör nu. Kanske har beslutsfattare hört oss, fortsätter han. 

Teater under bron är tillbaka

Utan plan för ekonomin har Teatern under bron satt premiärdatumet 16 augusti för årets pjäs. Teatern visas i samband med Hornstull Beer Garden, en kulturfest som kommer att pågå under Liljeholmsbron varje helg från mitten av augusti till början på september. I år besöks scenområdet också av Bio Rio, Doc Lounge och Barnens underjordiska scen.

Unik pjäs i Sverige

Vilken pjäs Teatern under bron ska visa väljer de att hålla hemligt ett tag till.

– Det blir monolog, en kvinnlig skådespelerska, och det har aldrig spelats tidigare i Sverige. Den som köper biljett redan nu hjälper oss att slå vakt om en levande stad. Vi får inte låta kulturblomman vissna, säger Filip Adamo.