Trixigt. Sportlovet bjöd på fin skidåkning i Teknikbacken. Foto: Daniel Sjöberg

Teknikbacken bjöd in till sportlovsfart

Sportlovet är över för den här gången. Men i Teknikbacken fortsätter säsongen ett tag till.

  • Publicerad 01:15, 23 feb 2019

Det är en alldeles strålande vinterdag när Bålstabladet rullar upp till Teknikbacken. Solen skiner från en klarblå himmel och får snön att gnistra. Det är riktig sportlovskänsla, men hur länge det håller i sig är svårt att veta. Det är ju vädrets makter som styr och plusgraderna tycks fortsätta att plåga snön.

– Någon gång hade vi öppet till åttonde april och det har varit att vi har stängt i mars. I år, vet jag inte. Det kan bli vad som helst av vintern. Vi får hoppas att det blir lite kallare för då håller det bra, så länge det inte regnar, säger Mikael Marjamäki, Bålsta Alpina.

De nya liftarna rullar för fullt och i den nyligen utbyggda klubbstugan är ruljangsen ständigt pågående.

– Det går bra än så länge, konstigt nog med tanke på vad det är för väder. Solen ligger inte så högt ännu så den tar inte så hårt. Än så länge har vi bra med snö i backen och inga problem att hålla öppet någon vecka till i alla fall. Får vi lite kallt igen så kanske vi sprutar lite mer. Det måste var ett par minusgrader för att det ska vara lönt, säger Marjamäki.

Säsongen har varit bra. Inte minst har det varit stort intresse för skidskolan.

– Jag tror att vi hade 150 ungar som var anmälda i år. Många, säkert 40, 50 stycken, var nybörjare, som aldrig stått på ett par skidor förut. Det är jätteroligt.

Förutom skidskolan har renoveringarna gett vid handen att volontärerna har blivit fler.

– Vi måste få in mer folk som hjälper till. Det är mycket mantimmar som går åt, men i år har det varit bättre. Många som har visat intresse för att hjälpa till, säger Mikael Marjamäki.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Tack till alla våra trogna och nytillkomna läsare

I en värld där läsandet av papperstidningar minskar går Bålstabladet mot strömmen. I senaste Orvestomätningen ökar tidningen med sex procent. – Oerhört glädjande, säger chefredaktör Bengt Johansson.torsdag 21/3 8:46

Senaste numret

Bålstabladet