Foto: Mostphotos

Teknikens intåg i tjuvarnas värld

På båda sidor om lag och rätt gör tekniken framsteg. Det märktes i Enköping i går.

  • Publicerad 10:14, 12 mar 2019

Teknik på rätt sida

I Kolarvik, på Fageråsvägen, planerades ett inbrott, verkar det som.

Fastighetsägaren hade både kamera och larm, så när två individer gick fram till huset under natten till tisdagen fick ägaren – som var på annan plats – larmet och kunde se vad som hände.

Personerna gick runt huset och lyste in i det med ficklampor. Ägaren larmade polis, men då de kom till platsen var de ovälkomna gästerna inte kvar längre.

Dock hade de inte varit inne i huset och ärendet rubriceras tills vidare som försök till stöld.

Teknik på fel sida

Någon var under natten till tisdagen inne i en BMW X6 som stod parkerad på Torggatan. Då ägaren kom till bilen var dörrarna öppna, men inget hade stulits.

Hur de skyldiga tagit sig in i bilen har inte kunnat fastställas, men i dag finns flera sätt att gå runt tekniken; med störsändare då bilen låses, genom att uppsnappa nyckelns sändsignal eller genom att kopiera den digitala nyckeln.

Otekniskt

Det behövdes ingen teknik alls för att skruva loss en ledljusramp och en registreringsskylt från en bil parkerad vid järnvägsstationen under helgen.

Inte heller tros någon särskilt avancerad teknik ha använts då en nyrenoverad flakmoppe värd 25.000 kronor stals från garaget under gamla Posten mittemot brandstationen. Stölden av den gröna mopeden märkt "Servicepoolen" upptäcktes under måndagen.

Yxjakt på Rådmansgatan

Nyheter Två män anhölls tidigt på söndagens morgon, misstänkta för grovt olaga hot. Beväpnade med yxa jagade de tre andra män genom delar av centrala Enköping.söndag 22/9 9:24

Blåljus: inbrott, misshandel och bilförare drogmisstänkta

Nyheter Det var varit ett dygn som liknar många andra helger i Enköping. Någon kör med droger i kroppen, en cykel och en mobiltelefon stjäls ett inbrott anmäls. Här är Blåljus lördag:lördag 21/9 10:57