Foto: Mostphotos

Teknikens intåg i tjuvarnas värld

På båda sidor om lag och rätt gör tekniken framsteg. Det märktes i Enköping i går.

  • Publicerad 10:14, 12 mar 2019

Teknik på rätt sida

I Kolarvik, på Fageråsvägen, planerades ett inbrott, verkar det som.

Fastighetsägaren hade både kamera och larm, så när två individer gick fram till huset under natten till tisdagen fick ägaren – som var på annan plats – larmet och kunde se vad som hände.

Personerna gick runt huset och lyste in i det med ficklampor. Ägaren larmade polis, men då de kom till platsen var de ovälkomna gästerna inte kvar längre.

Dock hade de inte varit inne i huset och ärendet rubriceras tills vidare som försök till stöld.

Teknik på fel sida

Någon var under natten till tisdagen inne i en BMW X6 som stod parkerad på Torggatan. Då ägaren kom till bilen var dörrarna öppna, men inget hade stulits.

Hur de skyldiga tagit sig in i bilen har inte kunnat fastställas, men i dag finns flera sätt att gå runt tekniken; med störsändare då bilen låses, genom att uppsnappa nyckelns sändsignal eller genom att kopiera den digitala nyckeln.

Otekniskt

Det behövdes ingen teknik alls för att skruva loss en ledljusramp och en registreringsskylt från en bil parkerad vid järnvägsstationen under helgen.

Inte heller tros någon särskilt avancerad teknik ha använts då en nyrenoverad flakmoppe värd 25.000 kronor stals från garaget under gamla Posten mittemot brandstationen. Stölden av den gröna mopeden märkt "Servicepoolen" upptäcktes under måndagen.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

En rulltrappa från att ha noll?

Nyheter Kortkrönika Jag hörde för ett tag sedan en podcast med fotbollsoraklet Erik Niva. Han berättade att han som barn, i norrländska Malmberget, hade en och en halv timmes bilresa till närmaste rulltrappa. Jag...fredag 22/3 9:38