Tekniska problem – Vårdguidens provsvarstjänst ligger nere

Tekniska problem gör att invånare i Region Uppsala för närvarande inte kan ta del av sina provsvar via e-tjänsten Journalen på 1177 Vårdguiden. Felet som är nationellt har pågått sedan i tisdags. – Vi beklagar att våra medborgare inte kan nå sin journal och sina provsvar för närvarande, säger Fredrik Settergren, verksamhetsområdeschef vid Nära vård och hälsa.

  • Publicerad 14:55, 6 aug 2020

Felsökning pågår hos leverantören Inera, men det finns ännu ingen prognos för när det kan vara åtgärdat.

– Vi beklagar att våra medborgare inte kan nå sin journal och sina provsvar för närvarande och har liksom övriga regioner tät kontakt med Inera för att säkerställa att felet åtgärdas skyndsamt, säger Fredrik Settergren, verksamhetsområdeschef vid Nära vård och hälsa, i ett pressmeddelande.

Nu ändrar Region Uppsala rutinerna för att ge ut information om resultat från provtagning för covid-19.

Liksom tidigare loggar man in i e-tjänsterna på 1177. Information om resultatet ges i form av ett meddelande, i stället för via journalen. Den som har ett positivt provsvar, det vill säga bär på infektionen, blir också precis som tidigare alltid uppringd av läkare och smittspårningspersonal.

För provtagning för genomgången infektion, antikroppstester, gäller följande:

Avvakta i första hand att tjänsten fungerar igen. Om det brådskar att få besked, kontakta den vårdcentral som har tagit provet.

Övriga tjänster i 1177 Vårdguiden berörs inte. Det går att boka tid för provtagning på samma sätt som tidigare.

Foto: Mostphotos

De är på jakt efter att hjälpa fler

Nyheter Med 200 000 kronor i kassan vill den nystartade föreningen Victoria göra gott. – Vi vill att alla ska ges samma chans i livet att utvecklas till sitt allra bästa jag, säger Arne Wåhlstedt, ordförande.fredag 18/9 11:42

Stöld på ICA Maxi funkar inte

Nyheter Två stölder kunde avslöjas på ICA Maxi under torsdagen. I båda fallen var det vuxna personer som försökte ta med sig varor utan att betala – men som upptäcktes och stoppades då de gick ut.fredag 18/9 10:33