Telias svar: Är medvetna om problemet

En nedklottrad byggnad i Bålsta har väckt Facebook-debatt. Nu svarar ägarna på hur de tänker agera.

  • Publicerad 09:36, 25 maj 2020

Vi har väldigt många sådana här platser. Tusentals.

Telestationen längst upp i Centrumbacken i Bålsta har blivit en plats där det ofta klottras på väggarna. Nyligen ledde det till en diskussion på Facebook om vilka som har ansvaret för byggnaden och hur man ska få bort det hela. Ägaren är Telia och där är man medveten om situationen.

– Visst är vi medvetna om att det förekommer olika former av skadegörelse. Det är ju tyvärr ett problem som inte bara vi är bekanta med och det är trist, menar Magnus Limås, pressansvarig på Telia.

Är det här en byggnad ni använder?

– Den byggnaden används. Det är såklart tråkigt med skadegörelse och just vad gäller den här platsen kommer vi åka ut och bedöma situationen. Om det är direkt stötande, hets mot någon eller budskap som är klottrade så prioriteras det när vi ska sanera.

– Om inte, ser vi över de platser som kan komma att utsättas eller som har utsatts. Det är svårt att hålla allt fritt och har du rensat på ett ställe så är det inte sällan det kommer tillbaka direkt, slår Magnus Limås fast.

– Men det är klart att vi ser över alla våra sajter och sedan måste vi prioritera var vi ska sanera. Vi vill göra det på så många platser som möjligt, i den mån det går.

En läsare meddelar att hen har varit i kontakt med Telia ett flertal gånger, utan återkoppling. Om det kommer att ge effekt nu när tidningen skriver om det beror alltså på hur Telia bedömer situationen.

– Det får vara från plats till plats och det är inget jag kan svara på nu. Men vi är fullt medvetna om problemet. Vi har väldigt många sådana här platser. Tusentals, säger Magnus Limås.

Från kommunens sida kan man inte göra någonting då byggnaden tillhör ett företag. Allt hänger således på hur Telia väljer att agera.

Telestation (även AT-station, automatisk telestation) är en byggnad där utrustning för telekommunikaton över det allmäna telenätet är inrymd

Sverige har (2006) cirka 8 000 telestationer som tillhör Telia. Utöver detta finns ett antal telestationer som tillhör andra teleoperatörer.

Telia Sverige AB är Sveriges största teleoperatör, både sett till omsättningen och antal kunder.

Fakta: Wikipedia

Visa merVisa mindre

Bästa placeringen någonsin för Upplands-Bro

Upplands-Bro klättrar på Svenskt Näringslivs ranking av företagsklimatet. Nu är kommunen på plats 12 i landet. – Det är ett styrkebesked och ett kvitto på att vi har ett bra samarbete med...onsdag 23/9 10:07

Sämsta placering någonsin för Håbo på näringslivsranking.

Håbo siktar uppåt – men rasar i stället. När företagsklimatet granskas hamnar kommunen på plats 206 i landet, sämsta placeringen någonsin. – Det är i första hand nytillkomna kategorier som...onsdag 23/9 9:46