Foto: Mikael Andersson

Tennisklubben efter branden: Vi vill se tältlösning

I förra veckan hade kommunen och klubben ett möte där lösningar kring tennishallen i Näsbypark diskuterades. Nu hoppas klubben på en snabb lösning.

  • Publicerad 11:55, 20 aug 2020

Vid Bergtorpsvägen ligger den förfallna huskroppen och det luktar fortfarande rök. Tennishallen i Näsbypark totalförstördes av den brand som bröt ut natten till onsdagen den 5 augusti.

Idag kan Näsbyparks tennisklubbs medlemmarna träna på de utomhusbanor som finns vid Näsaäng. Men planerna räcker inte och saknaden efter hallen är stor.

– Våra medlemmar är bedrövade, ledsna och chockade. Det var inte bara en tennishall med fem banor, det var också en samlingsplats, naturligtvis för våra barn men också för våra pensionärer som spelade och tog en kaffe efteråt, säger Kenneth Bergbom, klubbchef i Näsbyparks tennisklubb

Klubben vill se tältlösning

Nu jobbar klubben hårt för att hitta lösningar. I tisdags, den 11 augusti, hade de möte med politiker och tjänstemän från Täby kommun.

– För oss är det enda alternativet att vi får upp ett tält med fyra banor, sen kan vi komplettera det med träning i andra hallar, säger han.

Nedbrunnen. Man vet fortfarande inte varför branden startade i tennishallen. Foto: Jonny Andersson

På brandnatten larmades räddningstjänsten till platsen vid tvåtiden på natten. Då var hallen redan övertänd och taket hade ramlat ihop. Polisens tekniker gjorde då bedömningen att det inte fanns några förutsättningar till att göra en teknisk undersökning.

– Jag misstänker inget brott med tanke på de vittnesuppgifter vi har från grannar och från brandmännen på platsen, säger förundersökningsledaren Anders Hägglund.

Erik Andersson (M) säger att kommunen vill hitta en kortsiktig lösning så snabbt de kan.

– Vi tittar på olika platser och för en dialog med klubben. Men först måste klubbens försäkringsbolag bli klara, säger han.

Kan byggas en ny hall

Själva byggnaden ägs av kommunen men när saneringsarbetet kommer att sätta igång är ännu inte bestämt.

– Först ska kommunens försäkringsbolag undersöka platsen och det blir nog klart i september. Efter det kan vi börja att ta bort det som är kvar, säger Erik Andersson (M).

När det gäller framtiden så diskuterar man en ny hall, en plan är att bygga den på samma plats som den nu förstörda hallen.

Trots det är klubben orolig då det redan är brist på banor i Storstockholmsområdet.

– Vi får förlänga utomhussäsongen så länge det går, men det blir snart mörkt. Det finns en enorm oro över vad som ska hända, vi har ju även ett tennisgymnasium som vi driver, säger Kenneth Bergbom.

Orolig. Kenneth Bergbom, klubbchef för Näsbyparks tennisklubb säger att många är oroliga för framtiden. Foto: Jonny Andersson

Brand. Hallen på onsdagsmorgonen när branden gått hårt åt den och avspärrningar var uppsatta. Foto: Jonny Andersson