Tennstopet öppnar ny grill. Foto: Jacob Hellgren

Tennstopet stänger – för att växa med ny grill

Klassiska restaurangen Tennstopet öppnar en bakficka på Odengatan, precis intill nuvarande restaurangen, med namnet Tennstopet Grill.

  • Publicerad 14:27, 7 okt 2019

Dagen före julafton stänger Tennstopet, i hörnet Dalagatan/Odengatan, för renovering och i april nästa år är tanken att restaurangen ska öppna tillsammans med nya satsningen Tennstopet Grill, skriver Dagens Industri.

Den intilliggande lokalen på Odengatan, som kommer att kunna nås inifrån den befintliga restaurangen, kommer att ha plats för 70 gäster.

– 60 procent eller eventuellt mer av menyn kommer att finnas på Grill också, där det även ska serveras rätter som är specifika för den delen av Tennstopet. Det kan vara en helgrillad piggvar eller en hel bit sjötunga, grillade skaldjur och kött, så klart, ostron Rockefeller, gratinerade havskräftor och så vidare, säger krögaren Christian Olsson till Dagens industri.

50 år på Dalagatan för anrika Tennstopet – nu hyllas krogen i ny bok

Restaurang Tennstopet grundades på 1800-talet och flyttade från Vattugatan till Dalagatan 1965. Nu moderniseras även den gamla restaurangdelen och man bygger ett nytt kök och bygger om toaletterna.

– Vi kommer även att byta ut slitna mattor, klä om möbler och måla, men det blir så klart inga ombyggnationer, säger krögaren Kristofer Sandström till Dagens Industri.