Målet är en permanent bastu vid Sätrabadet. Men under tre helger i november kommer en tillfällig bastu på hjul köras ner till Sätrabadet. "Jag hoppas att alla som gett entusiastiska hejarop längs vägen också passar på att komma och basta i november", säger Uje Brandelius, i ett pressmeddelande. Foto: Andreas Jennische (Arkivbild)

Testraketen: Då får Sätrabadet en bastu

Nu är det klart: drömmen om att ta ett bastubad, följt av ett kallt dopp i Sätrabadets vatten kan bli verklighet. I alla fall under tre helger i november.

  • Publicerad 07:45, 31 okt 2018

Peppen på en bastu vid Sätrabadet har länge varit hög. Och nu ser den ut att bli verklighet, i alla fall som ett test under tre helger i november.

– Det här arrangemanget med en tillfällig bastuvagn under tre helger är ett sätt för stadsdelen och bastuföreningen att pejla intresset för en bastu på Sätrastrandsbadet och identifiera eventuella problem och möjligheter med en permanent bastu, säger Uje Brandelius, ordförande i Sätrastrandsbadets bastuförening, i ett pressmeddelande.

Idén om en bastu vid Sätrabadet kom från ett medborgarförlag och entusiasmen var stor bland många Skärholmsbor. En förening bildades snabbt och under cirka ett års tid har de fört diskussioner med Skärholmens stadsdelsförvaltning om hur en permanent bastu vid Sätrabadet skulle kunna se ut och fungera.

Politiker ger tumme upp – nu vill Bredängsartist starta bastuförening

Först till kvarn

Det kommer vara en bastu på släpvagn som nu kommer köras ner till Sätrabadet under de tre novemberhelgerna. Och det kommer vara först till kvarn som gäller för alla som vill testa.

–Man behöver inte heller vara medlem i bastuföreningen, det är bara att komma. Bastun rymmer 10-12 personer och om det är fullt när man kommer så kan man förhoppningsvis vänta en stund för att få en plats. Bastun är öppen sex timmar om dan på helgerna, säger Asal Gram, styrelsemedlem i bastuföreningen, i pressmeddelandet.

Under de tre helgerna kommer fredagarna vara mixade, lördagarna för damer och söndagarna för herrar. Badkläder? Valfritt.

Bastuns öppentider:

Fre 9 nov: 15-21 (mixad bastu)

Lö 10 nov: 13-19 (damer)

Sö 11 nov: 13-19 (herrar)

Fre 16 nov: 15-21 (mixad bastu)

Lö 17 nov: 13-19 (damer)

Sö 18 nov: 13-19 (herrar)

Fre 23 nov: 15-21 (mixad bastu)

Lö 24 nov: 13-19 (damer)

Sö 25 nov: 13-19 (herrar)

Bra grejer att ha med sig till bastun:

Handduk

Badrock

Badtofflor (för en skönare promenad ner till vattnet)

Dricksvattenflaska

Badkläder (om man vill)

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.