Spelat sedan barnsben. "När jag spelar med kompisar är det mer på skoj, med pappa är det lite mer allvar. Men ibland är det jättekul att spela med pappa", säger Theodor Kruus. Foto: Mikael Andersson

Theodor, 10, sopar banan på greenen i Viksjö

I ur och skur befinner sig Kallhällsbon Theodor Kruus, 10, på golfbanan. Drömmen? Att bli proffs – och till hjälp finns både kompisar och en golfälskande pappa.

  • Publicerad 16:43, 18 okt 2019

Foto: Mikael Andersson

"Jag har spelat golf sen jag var 1,5 år, min pappa spelar, och vi tränar och tävlar ihop.

Ibland är det lite jobbigt att träna med pappa, det blir lite småtjafs! Han lägger sig i och säger 'slå med den här klubban istället för den här!'. Det är oftast han som kommer med tips till mig. När jag spelar med kompisar är det mer på skoj, med pappa är det lite mer allvar. Men ibland är det jättekul att spela med pappa.

Nu tränar jag bara tre, fyra gånger i veckan, men på sommaren tränar jag varenda dag. Jag försöker bli proffs, då behöver man träna väldigt mycket. Det är kul att träna med kompisar, och ha puttävlingar. En runda kan ta fyra timmar ungefär, och man pratar mer än när man till exempel spelar innebandy."

Blir inte nervös

"Det är mycket golf på tv, man ser vilka rutiner proffsen har och kan tänka 'så gör de, hur kan jag göra det samma?'. Jag känner ingen nervositet när jag spelar, det är bara att försöka sluta tänka om man gjort några dåliga slag. En gång var jag nervös, när jag tävlade i USA. Första dagen gick det jättebra, men inte andra dagen. Då var det nervöst. Men jag vann!

Det finns alltid nya utmaningar i golf, man kan aldrig göra likadant. Nu har jag 9,8 i handicap, mitt mål var att komma under 10 i år.

Mitt bästa golfminne? När jag var fem, sex år satte jag ett 80-metersslag. Det kändes jättebra! Det är väldigt kul när sånt händer, för då vet man att det kan hända igen."

Det här är Theodor

Namn: Theodor Kruus

Ålder: 10

Bor: Kallhäll

Gör: Spelar golf i Svartinge Golf och Viksjö Golfklubb, har tävlat i Sverige och USA och har ett handicap på 9,8.

Visa merVisa mindre
Stockholm Direkt