Thingwall hoppar av till Moderaterna

Först gick han emot sin egen partistyrelse och röstade med Alliansen. Nu tar Bergshamrapartiets enda fullmäktigeledamot Göran Thingwall steget fullt ut och går över till Moderaterna.

  • Publicerad 21:37, 9 jan 2018

I ett pressmeddelande från Moderaterna meddelar Thingwall att han kommer sitta kvar i fullmäktige.

– Som personvald sitter jag kvar i fullmäktige och vårdar mandatet jag fått av väljarna genom att driva samma frågor som tidigare fast som moderat, säger han i pressmeddelandet.

Strax före jul avgjorde Thingwall gränsdragningarna för naturreservatet vid Råstasjön när han gick emot sin egen partistyrelse och röstade med Alliansen. Sedan dess har hans framtid inom Bergshamrapartiet diskuterats internt, bland annat på ett styrelsemöte.

– Jag fick höra på omvägar att Göran förhandlade med Moderaterna, säger Bergshamrapartiets ordförande Björn Bränngård som hoppas att partiet på sikt kan stärkas av avhoppet.

– Jag tror att det här kan bli en nytändning för många.

I och med Göran Thingwalls avhopp till Moderaterna förlorar Bergshamrapartiets sitt enda mandat i Solna kommunfullmäktige. Samtidigt får Alliansen en knapp majoritet i fullmäktige med 31 av 61 mandat.

Men det förutsätter att Thingwall är närvarande. Annars kliver Bergshamrapartiets ordförande Björn Bränngård in som förste suppleant.

Av Bergshamrapartiets 964 röster i 2014 års kommunalval hade drygt 160 väljare kryssat för Göran Thingwall som förstanamn.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Solna

Målet: Varannan Solnavilla ska ha solceller 2023

Nyheter Lokal bank satsar på förnybar energi Handelsbanken slår ett slag för hållbar och förnybar energi i Solna. Med hjälp av en särskild satsning vill banken hjälpa Solnaborna att på ett enkelt sätt skaffa solceller till villan.torsdag 21/2 14:30

Stora problem i SL-trafiken

Nyheter ✓Stopp på Roslagsbanan under morgonen ✓Förseningar i pendeltågstrafiken En nedriven kontaktledning har stoppat upp trafiken på Roslagsbanan och orsakat förseningar och inställda avgångar. Det är även flera förseningar på pendeln.torsdag 21/2 8:45

Taxichaufför utsatt för brutalt rån av gäng

Nyheter ✓Slagen och rånad på mobiltelefon ✓Kastade sten genom bakrutan Tidigt på onsdagsmorgonen fick polisen ett larm om en taxichaufför som blivit slagen och rånad av fem personer.onsdag 20/2 11:17