Thingwall hoppar av till Moderaterna

Först gick han emot sin egen partistyrelse och röstade med Alliansen. Nu tar Bergshamrapartiets enda fullmäktigeledamot Göran Thingwall steget fullt ut och går över till Moderaterna.

  • Publicerad 21:37, 9 jan 2018

I ett pressmeddelande från Moderaterna meddelar Thingwall att han kommer sitta kvar i fullmäktige.

– Som personvald sitter jag kvar i fullmäktige och vårdar mandatet jag fått av väljarna genom att driva samma frågor som tidigare fast som moderat, säger han i pressmeddelandet.

Strax före jul avgjorde Thingwall gränsdragningarna för naturreservatet vid Råstasjön när han gick emot sin egen partistyrelse och röstade med Alliansen. Sedan dess har hans framtid inom Bergshamrapartiet diskuterats internt, bland annat på ett styrelsemöte.

– Jag fick höra på omvägar att Göran förhandlade med Moderaterna, säger Bergshamrapartiets ordförande Björn Bränngård som hoppas att partiet på sikt kan stärkas av avhoppet.

– Jag tror att det här kan bli en nytändning för många.

I och med Göran Thingwalls avhopp till Moderaterna förlorar Bergshamrapartiets sitt enda mandat i Solna kommunfullmäktige. Samtidigt får Alliansen en knapp majoritet i fullmäktige med 31 av 61 mandat.

Men det förutsätter att Thingwall är närvarande. Annars kliver Bergshamrapartiets ordförande Björn Bränngård in som förste suppleant.

Av Bergshamrapartiets 964 röster i 2014 års kommunalval hade drygt 160 väljare kryssat för Göran Thingwall som förstanamn.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Tre fick Anders Gustâvs stipendier

Nyheter Tre nya stipendier har delats ut ur Anders Gustâvs minnesfond. Den här gången gick de till Solna Hembygdsförening, Lennart Johansson Academy Trophy och Svenska kyrkans ungdomsverksamhet i Solna.lördag 16/6 8:00