Fartfyllt. Swedish Gun Factorys grej är att de både steppar och spelar instrument – samtidigt. Foto: Privat

Thomas från Barkarby har steppat sig till Talang-semi

Thomas Bergstig från Barkarby och kollegan Isaac Middleton tävlar i årets upplaga av TV-programmet Talang. Deras talang? Att steppa samtidigt som de spelar så många instrument som möjligt.

  • Publicerad 15:27, 6 mar 2018

Musikern och stepparen Thomas Bergstig, uppväxt i Barkarby, flyttade för några år sedan till USA där han bland annat arbetade som teaterchef i Memphis. Där träffade han Isaac Middleton, som liksom Thomas Bergstig visade sig var en steppdansande musiker. Mötet ledde till att deras duo Swedish Gun Factory växte fram under hösten 2016.

– Vi började jamma ihop vilket ledde till att vi spelade instrument och steppade samtidigt, vilket är lite originellt. Jag har letat intensivt och bara hittat en till kille som gör något liknande, säger Thomas Bergstig.

Idén att söka sig till TV-programmet America's got talent väcktes under förra året, men duon kom inte med. Då valde de att istället söka lyckan i den svenska motsvarigheten Talang. Något som lett till att de på fredag ska tävla i den direktsända semifinalen.

Så vad är det duon gör? Så mycket som det bara går på en gång, verkar det som.

– Vi har som idé att spela så många instrument som möjligt samtidigt som vi steppar, det är konceptet. Vi spelar en uppsjö av instrument, allt från piano till gitarr och dragspel.

Det låter slitigt?

– Efter en halvtimmes show är det slitigt, men det är väldigt roligt! Vi får mycket kul kommentarer, de flesta som tittar på oss har inte sett något liknande, säger Thomas Bergstig.

På fredag har duon dock bara ett par minuter på sig att charma juryn och TV-tittarna. Då avgörs det också om de går vidare till final.

Duo. Isaac Middleton och Thomas Bergstig är duon som utgör Swedish Gun Factory. Foto: Privat

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Beskedet: Jakobsbergs kvarn ska byggas upp igen

Nyheter Kan stå klar 2019 Frågan om att bygga upp kvarnen i Jakobsberg, som brann ner 2005, är en hjärtefråga för många Järfällabor. Samma vecka som valet i september ska återuppbyggnaden tas upp i kommunstyrelsen.torsdag 21/6 14:34

Ge dig ut på sjön – utan egen båt

Nyheter Sjölivet i Västerort och Järfälla som inte kostar skjortan En av alla fördelar med att bo i Västerort och Järfälla sommartid är såklart närheten till Mälaren. Stranden i all ära men ibland vill man kanske njuta av sjön utan att behöva hoppa i plurret. Här är...torsdag 21/6 12:42